Haven

Planer for 2021

Planer for 2021, ja det er godt med planer for det nye år i haven.

2020

2020 var et mærkeligt haveår. Jeg havde en del ting som fejlede til trods for de ellers fungerede året før. Jeg fik også “æren” af at opleve spindemider i mine argurker, tomater og peberfrugter. Agurkeplanten til til. Jeg fik tomater og lidt peber ud af det. Men tomaterne var længere tid om at blive modne. Jeg satte en del tomatplanter på friland, hvilket fungerede ret godt faktisk.

Det der lykkedes helt vildt godt var Squash og spaghetti squash. De voksede som skidt begge dele og gav rigtig mange afgrøder. Det nød vi godt af hele sæsonen. Mit salat voksede også rigtig godt, og jeg vandt den indædte kamp mod dræbersneglene for at beholde mit salat.

Planer for 2021

Jeg købte i 2020 et nyt drivhus på 8,8kvm. Det er fra Jem&Fix. Jeg har haft min far forbi til at fælde nogle birketræer som stod dumt i køkkenhaven (de stod der da vi flyttede ind) jeg har brugt lidt tid på at slå roden fra det ene træ ihjel da den står lige der hvor drivhuset skal stå.

Og så har jeg arbejdet en del på at grave arealet fladt således sokkelen kan sættes. Næste skridt er at samle sokklen og placere den. Derefter er tanken at hidkalde alle som gider hjælpe med at sætte drivhuset op. Og det skal ske meget snart.

I det gamle drivhus skal jeg have det tømt, og rengjort med højtryksrenseren. Det har jeg beklageligt ikke nået inden vinter. Men det går nok. Jeg håber spindemiderne er væk derefter. Forspirringen skal snart i gang. Jeg har været ved at se på hvad jeg ønsker at gro i år.

Jeg satte i 2020 nogle bladselleri, som faktisk groede ret godt til trods for de ikke blev forspirret men bare hældt ud som frø i højbedet. Jeg tænker jeg gør det samme i år, bare tidligere.

Forspirring:

  • Snackpeber
  • Chillipeber
  • Almindelig peberfrugt
  • Glaskål
  • Broccoli
  • Savoykål
  • Winter squash
  • Buskbønner
  • Frilands agurker

Derudover tænker jeg også jeg sætte en omgang salat vi kan plukke af. Laver en omgang kinaradisser, og almindelige radisser. Som altid kommer der også almindelige squash og spaghetti squash. Jeg overvejer butternut squash, men ved det endnu ikke.

Har besluttet det bliver almindelige røde tomater i år. De gule synes jeg er svære at se hvornår er modne. Og bøf tomater var ikke lige vores smag herhjemme.  Jeg vil se i år om jeg kan få held til at have kålen for mig selv. Jeg må sande jeg må have net over. For det er surt når kål larven kommer til festmiddag.

Men jeg må hellere se at komme i gang faktisk…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *