Haven

Et underligt have år

2020 er et underligt have år synes jeg. En ting er året generelt set er blevet meget underligt i forhold til hvad vi nok alle havde forestille os. Jeg tvivler på ret mange havde set corona ( Covid-19) komme og konsekvenserne af det. Så jo 2020 er på mange måder blevet et meget underligt år. I haven synes jeg nu også året indtil nu har været meget anderledes.

Jeg synes foråret var meget lang tid om at få sat i gang og var længe om at få temperaturene op så planterne kunne sættes i drivhuset.

Flere af mine afgrøder opføre sig heller ikke som de gjorde sidste år til trods for jeg ikke har ændret noget, eller i hvertfald meget lidt.

Agurkerne

Mine agurker er gået til, de 2 planter har givet. max 10 agurker til sammen og de var ikke særlig pæne. Jeg fandt frem til de havde fået spindemider og behandlede dem for det med en spray. Men ak det døde planterne så af. Så der var ikke meget held der.

Tomaterne

Tomaterne, der har jeg 4 planter i drivhuset, og 4 stk. på friland. Der er ikke helt så mange tomater i planterne som der var sidste år. Og de var uhyr længe om at blive røde. Jeg har stadig dage hvor der ingen røde er, og dage hvor der kan høstes en enkelt tomat eller to. Meget underligt opførsel hos tomaterne til trods for de er passet som de var sidste år. Pånær de 4 på friland som er første år og kun et forsøg.

Det er dog blevet til nogle tomater, en 10 stykker indtil videre. Og der er flere på vej. Så helt skidt er det ikke på tomat fronten.

Peberfrugterne

De er stadig på vej. De er lidt længere bagud end sidste år, men langt om længe har de sat frugter. Frugterne vokser og bliver større. Om de når at blive røde inden kulden kommer ved jeg ærligt ikke. Men så er de i hvertfald grønne.

Squash

Mine squash er gået rigtig godt indtil videre. De trives som de er, og de er mindst lige så gode som sidste år. Har en del flere squash planter i år og jeg høster og høster squash i hobetal. Det er rigtig lækkert, vi spiser mange squash herhjemme da vi laver dem til squashgetti og meget andet (det kan du læse mere om på min søsters blog kaffeogkagekrummer der er bla. opskrifter mv,)

Spagetti squash er første år, og de er også gået rimelig godt. Jeg har høstet nogle enkelte som var langt fra færdige (men brugbare alligevel) og så er der nok 10-15 stk. som stadig sidder på planterne og vokser sig store. De er langt om længe ved at blive rigtig gule.

Bladselleri

Jeg satte bladselleri som et forsøg. Jeg havde et højbed der var tomt, og der stod egentligt på posen med frø de skulle forspirres. Men jeg hældte frøene ud i bedet og tænkte lad os se hvad der sker. Bladsellerierne vokser og det ser faktisk rimelig godt ud. Så er spændt på at se hvor langt de når inden kulden kommer.

Radisserne

Radisserne voksede fint, men skulle have været sået dybere. De kravlede op af jorden og så skulle de have været tyndet da de stod for tæt. Men det fik jeg ikke lige gjort. Så jeg endte med at hive hele skidtet op og give til dyrene.

 

Så selvom 2020 er et underligt have år, så er der også visse ting der er gået godt og som har fungeret. Som jeg plejer at sige så blev jeg så klog og ved det til næste år.

Jeg har stadig ikke fået sat mit nye drivhus op. Men jeg har fået fældet træerne der stod i vejen, og jeg har fået fjernet mistbænken der var der. Så nu er jeg godt på vej imod at skulle sætte drivhuset op. Jeg har fundet ud af hvordan jeg fæsner fundamentet til noget, og storm sikre drivhuset og jeg har fået fliserne til det herop. Så langt så godt. Jeg regner med snart at samle fundamentet og få lagt det ud, så jeg kan få lagt fliserne på plads. Og så få jævnet jorden så den er plan. Derefter hidkalder jeg så hjælperne til at sætte drvivhuset op. Jeg har sagt det skal op inden frosten kommer så det ikke forsinker forårs projekterne næste år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *