Haven

Vilde hindbær

Vilde hindbær har jeg i køkkenhaven. Det er i hvertfald hindbær, og ud fra hvordan de står på skråningen så vil jeg formode de er vilde og ikke sat med vilje.

De smager rigtig godt de vilde hindbær, og selvom de ikke står hensigtmæssigt så gør jeg ikke det store i at fjerne dem. Jeg klipper nogle af dem ned. Nogle har jeg gravet nogle op og flyttet ned i forhaven hvor frugttræer og frugtbuskene står. Så kan de stå i “frugt plantagen” som jeg kalder den del af haven.

Frugtplantagen

Frugt plantagen består af 2 pæretræer som ikke rigtig giver noget, så er der 4 æbletræer som giver en del. 1 blommetræ. Derudover har jeg flyttet 3 hindbær planter der ned. Flyttet en boysenbær busk og sæt 2 solbær buske dernede.

Alle bærbuskene er opstarts fasen så der går lidt tid før der er udbytte der. Men det kommer nok med tiden. Det er i forhaven hvor vi alligevel ikke har noget at bruge den tid, så derfor konverterede jeg den til frugt plantage da frugttræerne alligevel stod der.

Jeg skal have sat nøddetræerne derned også her i efteråret. Og så tror jeg der skal nogle flere slags bær derned også.

Bær fra egen have er bare bedre

Vilde hindbær

Jeg synes det er meget hyggeligt/rart at kunne gå ned i haven og plukke en håndfuld bær til en skål is. Der er bare noget ekstra over det når de er fra egen haven, og man har set dem vokse og blive til. En ting er så ved man de ikke er sprøjtet osv. men det giver også bare noget godt. De smager lige som lidt ekstra godt (det ved jeg selvfølgelig godt de ikke gør)

Insekterne er også vilde med hindbærene. Det er ikke altid lige mange jeg får lov til at plukke og beholde når insekterne har været der, men pyt de skal jo også være her.

Vilde hindbær

Her er hindbærene brugt til en gang nougat is. Lækkert.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *