Gør det selv - Haven

Tørret persille

Jeg har tørret persille fra haven i min dehydrator, så der er lidt krydderier til vinter. Der er lavet første omgang nu og der kommer helt sikkert mere til, for persillen vokser og vokser.

Tørret persille

Overstående er en helt kurvfuld hvor jeg tog det meste af persillen fra bedet. Den er allerede nu vokset godt til igen, så der er mindst det dobbelte nu nede i bedet.

Når jeg lægger det i dehydratoren så piller jeg stilkene af, det gør jeg fordi jeg synes de bliver sådan nogle underlige hårde nogle når det hele er tørret.

Tørret persille

Jeg har en billig rund dehydrator fra netto til 149 kr. den har 5 lag (min har kun 4 fordi jeg har smeltet den ene skuffe) Og så er det ellers at fylde ind i hver lag den mængde man synes er passende. Jeg har ikke tid på hvor længe mit får, jeg går og kigger til det, og mærker lidt. Bytter eventuelt lidt om på lagene i dehydratoren.

Og når jeg tænker det er tørt nok, så tager jeg jeg det tørret persille ud på et stykke bagepapir og smuldre det lidt, så det ikke er grene/buketter mere.

Tørret persille

Herefter putter jeg det på bøtter. Her er et en krydderibøtte fra Randers Krydderi der lige stod og var ubrugt. Jeg bruger også bøtterne fra Santa Marie krydderier igen.

 

Du kan gøre det her med alle krydderurterne i haven. Jeg gør det også med oregano, timian, mynterne og meget mere. Det er en effektiv måde at bruge krydderurterne på især hvis ikke du kan følge med i at bruge dem friske.

Du kan også bruge krydderurterne i olieterninger de kan du se mere om her.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *