Haven

Lidt status på haven 2020

Lidt status på haven 2020 må vist være på sin plads eftersom det er noget tid siden jeg har skrevet. Mit forår stod i alt andet end havenstegn da jeg fra midt marts endte med at studere hjemmefra grundet corona. Så alt andet lige så tog studiet mere tid, og samtidigt havde jeg stor ordre tilgang i min webshop (dem med dyrefoder og tilbehør) under corona.

Men jeg fik dog forspirret en masse, eller i hvertfald en del.

I april fik jeg jo mit growlight og jeg købte efterfølgende selv mini drivhus med varme i fra Garland. Jeg købte den model med 4 stk. i da det var den største der var på lager. Efterfølgende købte jeg den lange med 7 bakker i.

Lidt status på haven 2020

Med de 2 bakker og mit grow light så fik jeg forspirret en hel del i starten af foråret. Det blev bla. til squash, spagetti squash, tomat, peber, broccoli og lidt kål.

I drivhuset står der 4 tomat planter, 2 agurke planter, og 4 peber planter.

De 4 tomat planter i venstre side, samt lidt kål der endnu ikke er kommet ud.
Lidt status på haven 2020
De 2 agurkeplanter bagerst og så de 4 peber planter

Jeg har ikke fået gjort klar til mit broccoli kan komme ud, de står stadig i potter, og det samme med min kål. Det er lidt skidt, jeg håber jeg når det. Ellers må jeg på den til næste år.

Uden for drivhuset

Uden for drivhuset har jeg været i gang med lidt alternative højbede, så pengene ikke er for store på en SU.

Jeg har anlagt 5 nye mindre højbede som egentligt er brugte marsvineskabsbure i træ. De fungere udenmærket for nu. Og så var der også lige en palleramme hvor der er radisser i.

Det er de 6 højbede sættest på kameraet der er de nye

I de 2 store højbede bagerst er der spagetti squash  i det ene, alm. squash i det andet. Så er der et palleramme højbed med pluksalat. Og et hvor der står 2 store purløg planter i.

Så er der det hvide aflange der står mine jordbær i. I den lille palleramme forrest så der radisser. Og i de 4 højde hvide står der bladselleri, citron timian, bred bladet persille, og kruspersille.

I de forskellige murebaljer rundt står krydderurterne, så har jeg rimelig styr på de bliver hvor de skal være.

Derudover har jeg sat 4 tomat planter på friland da der ikke var plads i drivhuset. 2 står i urtehaven og 2 står oppe ved skuret for der er altid sol hele dagen.

Lidt status på haven 2020
2 tomat planter på friland i urtehaven
2 tomatplaner på friland oppe ved skuret

Hvad så nu ?

Ja hvad så nu, jeg har købt et 8,8 kvm stort nyt drivhus fra jem&fix i polycarbonat. Det skal sættes op så snart tiden er til det. Jeg skal lige have min far forbi og fælde et par træer og så skal han og min søster hjælpe med at samle og sætte drivhuset op.

Derudover så arbejder jeg på at fjerne sengræs fra skråningen, således jeg kan få lavet en omgang kål under net på det flade stykke. Men det er lidt undervejs, vi må se om jeg når det.

Jeg slås med blommevikler der æder blommerne på træet i urtehaven, det træ som giver bedst selvfølgelig. Det gjorde de også sidste år, virkelig træs for blommerne er skide gode. Frugttræerne i forhaven giver godt ser det ud til. De 2 pæretræer ser dog stadig ikke ud til at sætte pære, jeg må have undersøgt om jeg kan gøre noget i den retning.

Mirabellerne, der ser det kun ud til de røde kommer i år. Der var ellers masser af blomster på de gule i foråret, men om de har fået frost det skal jeg ikke kunne sige. Der er i hvertfald ingen gule på træet.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.