Haven

Slutningen på græskar 2019

Så kom vi til slutningen på græskar 2019. Som jeg har nævnt i i 2 andre indlæg (Græskar2019 og lidt mere græskar)har jeg j haft græskar i år.

 

Slutningen på græskar 2019

Græskarne er nu høstet da planterne gik til da frosten kortvarrigt var her. Som man kan se er græskarne ikke modne alle sammen. Men de er nu samlet ind og vasket. De er blevet taget ind, og planen er så at modne dem i varmen eventuelt ved brændeovnen. Af hvad jeg har kunnet google mig til, så skulle det kunne gøre at de modnes.

Græskarnene har vokset i hørstrøelse brugt som strøelse til vores mange marsvin. Så de har stået godt og fået masser af nærring. Da hørstrøelse suger fra bunden har græskarne der har lagt på hørstrøelsen været tørre og har lagt godt. Der har ikke været noget råd eller lign. på den siden der har lagt nedad. Og underligt nok er der heller ikke nogle snegle angreb til trods for jeg ved der er dræbersnegle der hvor de er vokset. Jeg tror simpelthen det skyldes hørstrøelsen ikke er noget sneglene ønsker at skulle henover. Så det var også meget praktisk.

 

Jeg overvejer at så nogle til næste år, og prøve en gang til og se hvordan det går. Men det kræver jo en del plads. I år var de på marken hos min far som har pladsen, men det var ikke optimalt da han bor et stykke fra mig. Og jeg har skullet tjekke til dem hver gang jeg kom forbi.

Men omvendt set er jeg ikke sikker på jeg kan finde pladsen hos mig selv. Det bliver i hvertfald ikke i køkkenhaven, men måske jeg kan finde et hjørne omme dag vores alm. have.

 

Så det er slutningen på græskar 2019.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *