Havens planter

Øjeguf

I dag får i lidt øjeguf som jeg kalder det.

Indlægget i dag handler lidt om blomster, for udover køkkenhaven så planter jeg også blomster og arbejdet med den alm. prydhave (eller hvad man kalder det). Jeg har bla. før skrevet om min sankthansurt.

Løjtnantenshjerte

Jeg købte i foråret en løjtnantenshjerte blomst i pink. Jeg købte den som barod og regnede ikke med der ville komme blomster i år. Den blev plantet i jord i en potte i drivhuset hvor den har stået frem til vi fik godt hver her til sommeren.

Så blev den plantet om i en større kumme og sat på terrassen, i kummen har jeg bare brugt jorden fra en billig plantesæk fra Jem&Fix, og det fungere super godt.

Øjeguf løjtnantshjerte Øjeguf løjtnantshjerte

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Men sørme så om der ikke er kommet et par enkelte blomster i den allerede. Jeg blev så glad da jeg så det. Den er bare så fin en blomst. Jeg tænker den nok skal plantes ud i haven på et tidspunkt, men det har jeg endnu ikke besluttet endnu.

Passionsblomst

Derudover har jeg passionsblomst, som har stået i drivhuset i et godt stykke tid, jeg har ikke kunnet beslutte hvor jeg skulle plante den. Så den har boet i drivhuset, men nu fandt jeg ud af hvor jeg ville sætte den.

Jeg har valgt at sætte den op af væggen til terrassen, og lade den gro op af siden der. Jeg har læst for og imod at lade den står ude til vinter. Men flere siger det kan lade sig gøre hvis man dækker til rundt omkring planten der hvor den står i jorden. Så det vil jeg forsøge.

Jeg har puttet jord fra en billig plantesæk ned i hullet jeg gravede og så dækkede jeg øverst ved planten med de granitsten der lå der i forvejen.

Øjeguf passionsblomst Øjeguf passionsblomst

 

Billedet af passionsblomsten i blomst er fra da den stod i drivhuset, men der er mange nye blomster på vej. Så det skal nok blive rigtig flot og godt.

 

Så det var lidt øjeguf herfra.

 

1 Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *