Haven

Græskar 2019

Græskar er ikke noget jeg har i haven. Dog har jeg uventet fået græskar 2019.

Græskar

Historien er at vi jo har marsvin (mange) og de fik sidste år en del af nogle købe græskar at spise.

Strøelsen (hør strøelse) fra burene køre vi hjem til far og læsser af på marken. I blandt strøelse har der står være nogle græskar frø, som så i år har besluttet sig for at spire/gro.

Så da jeg i dag var hjemme for at aflevere en omgang marsvineaffald mere, så så jeg planterne på billedet. Plante snap sagde græskar, men jeg googlede lige for at være sikker. Og den skulle altså være god nok, det er græskar.

Men altså vækst betingelserne skulle også være gode i hvertfald gødningsmæssigt da de gro i en masse marsvineaffald. Planterne har passet sig selv fuldstændig indtil nu, og der er blomster i planterne også så der bør komme græskar ud af det.

Det er utroligt hvordan naturen nogle gange klare tingene selv, sådan er naturen altså forunderlig nogle gange synes jeg.

Vi har før været ude for en enkelt solsikke eller lign. er vokset frem af marsvineaffalde. Men jeg havde aldrig skænket det en tanke at græskar kunne gøre det.

Min far skal ikke bruge græskar til noget, så der er ingen tvivl om at jeg får dem hvis der bliver noget.

Sådan kan man nogle gange bliver glædeligt overrasket over noget uventet.

Bliver græskar 2019 til græskar i 2020 i min egen have ?

Jeg vil da overveje at købe nogle græskar i 2020 og så bruge kernerne derfra til nye græskar hvis jeg har plads i haven til den tid.

Men det kræver jeg får lavet et frilandsbed til dem. Og der er lige en masse ting der skal ske inden. Men om ikke andet har man lov at drømme i forhold til hvor langt man når i have i år.

Så det var græskar 2019.

 

2 Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *