Haven

Spidskål 2019

Spidskål 2019 var som med meget andet første år med kål. Nogle ting lykkedes og andre ting gjorde ikke.

Spidskål 2019

Hvad lykkedes ikke

Jeg købte en bakke spidskåls planter i billig blomst i maj, men som vi alle ved var frosten længe om at slippe. Og jeg læste mig frem til flere steder at de ikke måtte komme ud og få frost. Så de blev sat i den store mistbænk pånær de få kålplanter jeg ikke havde plads til der. Dem der ikke var plads til, blev sat i det ene højbed. De eneste kål der rent faktisk blev til noget var dem der stod i højbedet.

Derudover gjorde jeg forsøget at dyrke dem uden net over til trods for jeg vidste det var et sats grundet kål sommerfuglelarver. Og ganske rigtigt de kom også, dog først hen af mod høst tiden så skaden var ikke så stor.

Kålplanterne var sat for tæt og på den måde skyggede de ret meget for hinanden så udbyttet ville være bedre hvis de havde mere plads.

Hvad lykkedes så

Det lykkedes mig indtil nu at få 3 spidskål ud af det, 2 til os mennesker og 1 til marsvinene da der simpelthen var for mange larver i det. Dog har jeg 2 mere til at stå som ser ud til at larverne lader være i fred. Men nu må vi se ellers får marsvinene og kaninerne dem.

Spidstkålene smagte super dejligt og var utrolig sprøde.

Hvad vil jeg gøre anderledes næste år

Næste år jeg vil overveje om jeg skal købe planterne senere afhængig af vejret og frosten. Derudover skal jeg have fundet en bedre løsning til hvor kålene skal plantes således de får mere plads. Og så vil jeg benytte mine net tuneler jeg har liggende fra LIDL. Det sådan et kit jeg købte et par år tilbage(men aldrig har fået brugt) hvor man kan have planter under nettet så larver og lign. ikke kan komme til planterne. Det vil jeg gøre næste år så jeg slipper for at dele med kålsommerfuglende.

Og så skal jeg have mange flere kålplanter. Spidskål 2019 var første gang med kål ,men bestemt ikke den sidste gang.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.