Haven

Tørrede krydderurter

Jeg har masser af friske krydderurter i køkkenhaven, men får ikke brugt ret mange af dem. Nogle havner i frisk udgave i aftensmaden mens andre bliver puttet i olie og bliver frosset ned i terninger. Og nu prøver jeg at lave tørrede krydderurter i min dehydrator.

Ja jeg har en dehydrator, den har jeg faktisk haft i et par år men egentligt ikke brugt den.

Jeg har masser af krydderurter i køkkenhaven, og jeg vil gerne bruge dem i større stil end jeg gør nu. Så jeg tænkte at jeg ville afprøve at tørre dem, men jeg gider ikke gøre det i ovnen da jeg synes det er dyrt og besværligt.

Tørrede krydderurter - Oregano Tørrede krydderurter - Rosmarin

Oregango og Rosmarin i hvert sit lag i dehydratoren

 Citron timian Chokolade Mynte

Citron Timian og Chokolade Mynte i hvert sit lag i dehydratoren

Citron Mynte Dehydratoren med alle 5 lag

Citron Mynte i det sidste lag, og hele dehydratoren godt i gang.

Blev det godt ?

Ja det blev godt. Dehydratoren kørte ca. 5 timer og så var den første portion af alle krydderurterne tørre og klar. Min dehydrator har nogle meget store huller i ristene så jeg havde lagt bagepapir i dem for at krydderurterne ikke skulle falde ud af bakkerne og ned i bunden når de var tørre. Desværre tror jeg det gjorde at varmen i nederste bakke med for høj, få bakken af plast smeltede desværre.

Så jeg skal lige have fundet ud af om jeg kan lave en anden løsning til næste gang. Eller hvordan man forhindre det i at komme igennem hullerne i ristene og ned i bunden af dehydratoren.

Krydderurterne i sig selv, blev rigtig fine. Efter de var tørre kom jeg dem i små bøtter, og smuldrede dem lige lidt med fingerne. Jeg glæder mig rigtig meget til at bruge dem i madlavningen. Dog skal jeg have tørret en del mere, i tørret udgave bliver der ikke så meget som i frisk udgave.

Men jeg skal lige have løst problemet med varmen og bakkerne først. Så jeg har meldt mig ind i en facebook gruppe for begynderede med dehydrator, måske jeg kan få nogle fif der.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.