Haven

Krydderurter i olie terninger

I 2018 så jeg på nettet (kan ikke huske hvor) at man kunne lave krydderurter i olie terninger og frøs ned.

Krydderurter i olie terninger

Så jeg lavede krydderurter i olie terninger og frøs ned. Det fungerede faktisk ret godt. Jeg indkøbte nogle silicone isterningebakker, og puttede solsikke olie i dem og brugte forskellige krydderurter fra haven. Jeg brugte solsikke olien da jeg læste mig til at olivenolie ville blive harsk. Olivenolie var ellers det jeg oprindeligt ville have brugt.

Mængden af krydderurter i hver terning var bare som jeg nu lige fandt passede. Det fungerede fint. Jeg tror sagtens man kan lavede blandede terninger, altså flere forskellige krydderurter i samme terning. Men man skal nok overveje hvilke krydderurter der passer sammen.

Olie terningerne har jeg brugt i forskellige aftensmad retter, det er super nemt og dejligt at tilsætte ekstra krydderier på den måde.

Jeg synes det er en super god måde at bruge krydderurterne i haven til noget.  Der er sikkert mange der ligesom jeg har masser af krydderurter, men som ikke kan følge med i at bruge dem. Og selvom jeg har marsvin og kaniner som nyder godt af krydderurterne, så er det også dejligt selv at få glæde af krydderurterne.

Krydderurter i olie terninger

Når olieterningern er frosne så er de lige til at vride ude af isterningebakkerne på samme måde som med alm. isterninger. Derefter har jeg puttet dem i plastikbøtter i fryseren med label på med hvilken krydderurt det er.

Jeg tror også jeg skal have lavet nogle i år. I år vil jeg dog også forsøge mig med at tørre krydderurter i min dehydrator. Så det bliver spændende at se hvordan det kommer til at fungere.

 

2 Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *