Haven

Løg 2019

Løg 2019 blev mit første forsøg med løg. Løg er endnu en af de ting jeg ikke har prøvet at gro før (som med det meste). Jeg købte 3 forskellige sorter stikløg i Rema1000 tænkte jeg giver det sgu et forsøg.

Jeg ventede grundet det kolde forår en rum tid med at sætte dem da jeg læste mig til de ikke måtte få frost. Nogle af stikløgene begyndte at spirre af at ligge indenfor.

Jeg fik sat en del af stikløgnene, men læste jeg skulle være kritisk med at sætte dem i forhold til hvad der spirrede. Jeg satte en del, og resten blev i drivhuset.

Løg 2019

Løgene blev sat i det ene af de 2 store højbede. Og de spirrede rigtig godt.

Løg 2019

Jeg læste mig frem til at når toppene lægger sig ned skal de op. Jeg valgte dog at trække tiden lidt da det på det tidspunkt givetvis skyldes en del regn. Men jeg kiggede til dem og opdagede at et par af løgnene havde fået små dyr i. Så op med dem alle det blev.

Stikløg der ikke blev sat

 

De stikløg jeg ikke satte log jeg ligge i drivhuset for at se om flere spirrede. Der sket ikke rigtig noget, så de røg i komposten. Og ja da de så røg i kompostbeholderen så ville de pludselig spirre og gro.

Løg 2019

Jeg skal nu havde fundet ud af om jeg skal lade dem værre eller flytte dem. Jeg læste mig til at der skal gå 4 år i mellem man dyrker løg samme sted. Og jeg har derfor pt. ingen sted at sætte dem. Så jeg overvejer at lade dem blive i kompostbeholderen, som pt. står åben fordi den skal have vand (fordi der er så mange myre i den).

Men nu må vi se hvad jeg finder på. Det værste der kan ske er vel at løgnene skal kassers, og det bedste er vel at de kan høstes og spises.

Så det var mine løg 2019.

Jeg tror også jeg vil sætte løg i 2020 hvis jeg kan finde et andet bed til dem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *