Haven

Tomater 2019

Jeg har igen i år tomater i drivhuset. I 2018 valgte jeg at prøve forsigtigt med 2 tomat planter fra Lidl. Mine tomater 2019 blev 1 plante fra billigblomst i Randers. Sidste år var de alm. røde tomater, i år synes at jeg ville prøve en anden type. Det taget i betragtning af at tomaterne sidste år var vellykket.

Nu kan jeg selvfølgelig ikke lige huske hvad de hedder, men jeg ved tomaterne hedder noget med lemon.

Jeg købte plante i billig blomst som lille bitte, og den står i en plantesæk i en kapilærkasse gavlen af drivhuset.  Jeg har indtil nu dyrket alt i drivhuset i kapilærkasser. Dette skyldes jeg finder det fungere rigtig godt med at planterne får nok vand osv.

 

Tomater 2019

Dette er det man ser når man står i døren til drivhuset. I gavlen kan man se den store tomatplante som også vokser ud af vinduet nu og sætter tomater udenfor.

Alt det andet

Udover tomatplanten kan man se til højre længst væk agurkplanten som jeg har forsøgt med mig i år, hvilket går rigtig godt (mere om i et nyt indlæg). Til højre står min peberplante. Den går det også rigtig godt med (mere om det i et andet indlæg). Og sidste men ikke mindre på højre side ses 2 squashplanter. Det er 2 planter jeg har sået fra frø så de er ikke så langt fremme, så hvordan det ender med at gå må tiden vise.

På venstre side har vi længst bagerst (ikke let at se) 2 peber planter mere, det er små planter da de er sået fra frø. Frøene var et kernehus fra en peber købt i en dagligvarebutik. De var sået som forsøg på at se om det kunne lade sig gøre, og indtil videre kan det.

På mit plantebord står yderligere 5 squashplanter som jeg pt. ikke ved hvor jeg skal sætte, jeg har allerede sat 5 andre på friland (også et forsøg).

Og resten af peberplanterne står også på plantebordet sammen med min passionsblomst som endnu ikke er nået uden for.

 

Og på gulvet ses en span med hasselnødde træer. Dem har jeg fået af min fars kæreste, de mangler bare at blive sat ud i haven i den afdeling jeg kalder frugtplantagen.

Og som man kan se på billedet (hvis man kigger til højre på dørstolpen) så har jeg vinbjergsnegle i drivhuset

 

2 Comment

    1. Jeg ved faktisk ikke hvor drivhuset er fra. Vi købte huset i 2018 og der stod drivhuset allerede her. Det er ikke så stort kun omkring 250*170 (cm) men det fungere som start drivhus når man er ny. Det er med Termoplade Riatherm og ikke glas. Jeg er super glad for det, og det er vældig standhaftigt i stormvejr (det stormer en del her i nordjylland)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *