Haven Hverdagen

Nu må jeg få lettet røven

Ak ja nu må jeg få lettet røven og få gjort noget. Jeg har stadig ikke fået klippet ligusterhækken rundt om urtehaven. Og det er ellers ikke fordi jeg ikke har udstyret til det. Jeg købte selv en Bosh Akku hækkeklipper, og jeg fik en Bosh Akku stangklipper i julegave. Så nu kan jeg også nå op i højden.

 

Der burde ikke være nogen undskyldning for det, altså det skulle da lige være vejret. Heldigvis ser det dog ud til at vejret hen af vejen har tænkt sig at det bliver forår.

Jeg har besluttet at ligusterhækken op imod naboen bliver klippet til efteråret og dermed springer en omgang over. Den omkring urtehaven skal jeg have gang i meget snart så jeg kan nå det. Det er heldigvis hurtigt klaret.

Jeg har fået lagt brædderne ud til mine højbede så jeg ved hvor de skal stå, så skal jeg bare lige have savet stolperne til hjørerne og så sat dem i jorden så er jeg klar til at skrue brædderne på og dermed danne højbedene.

Jeg bestilte sidste år 2 paller plantesække i xl-byg (ja det var måske lidt overilet med 2 paller) jeg brugte nogle af sækkene til de 2 små højbede i pallerammerne jeg havde med fra Kousted. Resten har stået udenfor urtehaven ligesiden.

Dem har jeg så endelig fået flyttet ind i urtehaven, så de ikke står uden for og ser trælse ud. Så det var da en begyndelse.

Jeg mangler stadig at færdiggøre fjernelsen af plæneafklippet som forrige ejer efterlod. Det er ret hårdt arbejde når det ikke kan læsses direkte i traileren fordi den står uden for urtehaven. Men fremskridt er der da i det. Resten skal være fjernet inden Hjallerup marked i år da jeg skal bruge traileren der til markedet.

Drivhuset

Drivhuset har været opbevaringsplads for planter og blomster vinteren over. Flere af mine kummer med blomster osv. er blevet sat derind. Flere af blomsterne troede jeg egentligt ikke overlevede men nu hvor varmen og solen titter frem så spirre flere af dem alligevel.

Jeg købte sidste år 2 rabarber planter i potter i plantorama, men Persille (hunden) åd bladende på dem og jeg troede egentligt ikke de ville komme igen. heldigvis ser jeg nu at begge planter har overlevet og er kommet med nye blade ved at stå i drivhuset.

Nu må jeg få lettet røven - Rabarber

 

Den ene er lidt bagefter den anden. Men den store af dem havde Persille heller ikke været helt så hård ved som den anden.

Gendyrkning

Da vi boede i Kousted gendyrkede jeg salat fra dem vi købte i Lidl. De blev planter i store potter og sat i mistbænken, sådan havde vi salat det meste af sommeren.

Nu forsøger jeg mig pt. med porre og forårsløg. Jeg har sat et par enkelte stuppe fra salat, men de lå nok lige for længe uden vand desværre.

Porrene og forårsløgene ser fine ud. De skal lige have lidt atamon for at undgå mug. Men ellers ser de ud til at lykkedes.

Nu må jeg få lettet røven - gendyrkning

Porrene skal flyttes fra potten og over i noget dybere her en af dagene.

 

Krydderurterne

Krydderurterne i højbedet og de store murebaljer ser ud til at trives fint og er begyndt at komme fint igen. Jeg har klippet nogle af dem lidt ned. Krydderurterne i drivhuset skyder også fint og bliver grønne.

Min citronmelisse er ikke til at holde styr på. Den finder hele tiden måder at komme over til naboen på. Det er sjovt at se hvor let de hopper over til naboen i den anden potte.

Nu må jeg få lettet røven - Krydderurter

Nu må jeg få lettet røven - oreganoen har fået selskab af citronmelissen

Frugtafdelingen

Jeg har lavet frugthave i vores forhave. Der stod i forvejen 2 æbeltræer og 2 pæretræer. Plus det også er i den del af haven hvor mirabellerne er. Så derfor flyttede jeg nogle vilde hindbær planter fra urtehaven derned. Jeg købte også 2 blåbær planter og plantede dernede. Plus jeg har flyttet brombær planten fra bedet og ned til frugt afdelingen.

Nå ja og så var der et lille æbletræ i urtehaven jeg gravede op og flyttede ned til de andre. Blommetræet er desværre for stort til at grave op i urtehaven og flytte. Så det må blive stående. Og så må jeg se om ikke jeg kan formere det på en måde og så få en aflægger ned i forhaven.

Så den næste tid skal gå med

Ja den næste tid skal gå med at få klippet ligusterhækken rundt om urtehaven. Få fjernet det sidste plæneafklip og ikke mindst få samlet mine højbede.

Derudover skal jeg have flyttet mit lille haveskur om på den anden side og samlet potter og alt i det. Der er en del rod nede omkring drivhuset fra forrige ejer. Så det er vel på tide at få ryddet lidt op i det.

Nu må jeg få lettet røven. Ja nemlig ja.

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *