Haven

En ny have – en ny begyndelse

En ny have – en ny begyndelse. Vi (min søster og jeg) har købt hus og er flyttet. Dette betyder jo også jeg har fået en ny have at “lege” med.

Jeg har været så heldig at huset her kommer med et naturligt område til køkkenhave hvor der er drivhus, mistbænk og kompostbeholder. Desuden har haven en stor palletank til regnvand.

En ny have - en ny begyndelse

Her kan man se den ene ende af køkkenhaven. Det er den ende hvor det lille fine drivhus står, og til højre for det er mistbænken. Jeg skal have fældet eller beskåret pilen der står over mistbænken. Der står også et birketræ midt for, det ved jeg heller ikke om det skal blive. Det må tiden vise. Bag drivhuset er der nogle frugt buske tror jeg det er (men det vil jo vise sig til foråret).

Her ses den anden ende af stykket. Der ligger en hel del græs afklip fra græsplænen i den ende, og der er en bunke grene på midten. Det skal naturligvis alt sammen fjernes. Stykke med jord skal også lave plan, og ukrudtet skal væk. Min plan er at en stor del af det skal laves i højbede. Jeg kan godt li højbede, så kommer afgrøderne op i højden. Desuden bør de være lettere at holde sneglefri.

Dog overvejer jeg at lave et stykke hvor jeg vil have kål i, som dyrkes direkte i jorden. Men det er i overvejnings fasen pt.Det kræver i hvertfald meget arbejde angående ukrudt og snegle.

 

Overordnet planer

De overordnet planer er pt. at jeg skal have tømt drivhuset. Det står fuldt af en del skrammel fra forrige ejer, og også af mine ting der bare lige er sat ind fordi et sted skulle de stå da jeg flyttede. Derudover skal jeg have beskåret eller fælder den pil der står over mistbænken så den kan bruges. Og ja så er der ingen vej uden om, der skal fjernes græsafklip og grene i køkkenhave området. Ligesom der også skal fjernes ukrudt og sengræs.

 

Den alm. have

I den alm. have hvor vi har græsplæne skal jeg hen af vejen finde ud af om vi har nogen blomster i de bede der er. Hvis der er blomster, så hvilke. Jeg skal have fundet et bed til mine 2 rododendroner jeg har med fra Kousted. Ligesom jeg skal have plantet mine studenternelliker igen. Jeg ved der er en stor buksbomsbusk, og der er en lille kristjorn. Det er ca det jeg pt. ved.

Jeg overvejer også om jeg skal anlægge et par nye bede, jeg har nogle steder i haven som ville være perfekte til dette.

Pt. er jeg på muldvarpe jagt. Vi har en stor mark bag haven hvor der er sat grantræer, og der går muldvarpene ude. Desværre går de så også i græsplænen. Jeg vil ikke have dem i plænen så jeg har sat mine 2 sakse, og har bestilt 3 mere i dag. Så er det bare at væbne sig med tålmodighed, min erfaring er at de nok skal gå i saksene før eller siden. Det ville være dejligt at de var væk inden græsset skal slåes igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *