Haven

Nyder det hele stor i fuld flor

Det er nu det hele står i fuld flor.

I have blomstre flere af blomsterne, og urtehaven er også i fuld flor.

Først lidt billederne af blomsterne. I forrige indlæg viste jeg billeder af de smukke studenternelikker, nu er det tid til billeder af de smukke stokroser og en daglilje.

Nyder det hele stor i fuld flor
Min fine daglilje

Jeg har stokroser i flere forskellige farver, her er et udvalg af dem.

Nyder det hele stor i fuld flor
Stokrose med brumbasse på besøg

Nyder det hele stor i fuld flor

Nyder det hele stor i fuld flor

Nyder det hele stor i fuld flor

 

Det er rigtig dejligt at der er ved at komme et godt farvespil i have i form af blomster. Haven var meget kedelig og grøn da vi overtog den. Jeg havde dog ikke regnet med jeg stadig efter 2 år ville være så langt fra en pæn have. Men jeg må sande at ting tager tid, og helbredet ikke altid er med på min side. Så nogle gange må jeg sætte tempoet ned og acceptere at jeg ikke altid kan gøre det jeg gerne ville de dage jeg har planlagt det. Desværre.

 

 

 

Urtehaven

Som skrevet længere oppe er der også godt gang i urtehaven. Alle krydderurterne vokser på fuldskrue også selvom min søster (som står for madlavningen) bruger flittigt af dem.

Vi har gennem et par måneder købt salat i potter fra lidl. Dem har jeg ompottet og sat i mistbænken de gror også flittigt og forsyner os med salat de fleste dage i ugen, ligesom min feldtsalat jeg har sået også spæder til salat mængden.

Nyder det hele stor i fuld flor
Højbedet med krydderurterne i

 

Nyder det hele stor i fuld flor
Samme krydderurte højbed, men med baljerne med oregano, bladselleri, citronmelisse, mynterne mv. i

 

Nyder det hele stor i fuld flor
Mit højbed med jordbærplanterne i. De er købt i lidl for nogler måneder siden. Der er godt med blomster i dem, og der er bær på flere af dem også.

 

Nyder det hele stor i fuld flor
Min balje med tallerkensmækker.

 

Nyder det hele stor i fuld flor
Baljen med feldtsalat. Ikke helt optimalt, men det ved jeg så til næste år

 

Baljen med feldsalat er ikke helt optimal. Den stod skæv efter såning og regnen flyttede frøene ned i den ene side af baljen. Plus jeg tror det ville være mere optimalt i et højbed. Men hvad pokker, det ved jeg så til næste år.

Nyder det hele stor i fuld flor
Baljen med persillerødder

Jeg er vildt spændt på om der kommer persillerødder ud af det her. Har aldrig prøvet at så persillerødder før, så er vildt spændt på resultatet.

Nyder det hele stor i fuld flor
Min mistbænk med ukrudsdug underneden. Det er her alle potterne med salat fra lidl bor.

Mistbænken er fra harald-nyborg, og så har jeg lagt ukrudtdug under for at græsset ikke skal gro op derinde. Potterne står i bakker fra f.eks hakket kød og så sørger jeg for de får vand med jævnemellemrum. Optimalt ville jeg have plantet dem ud i et drivhus. Men jeg har ikke et drivhus endnu, det kommer først i 2018. Så derfor står de sådan i år. De trives rigtig godt. Og det positive er at jeg stort set kan holde dem helt fri for dræbersnegle. Det er ganske få der finder vej ind i mistbænken. Dræbersneglene er ellers et stort problem i haven.

 

Share this:

blog blomster haveblog haveblogger højbede krydderurter urtehaven wordpressblogger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *