Haven

Muldvarpe og Mosegrise

Muldvarpe og Mosegrise, dem har de fleste havefolk en holdning til.

Muldvarpe og Mosegrise

Jeg personligt mener de er skadedyr. Jeg elsker generelt set dyr, og går ind for dyrevelfærd. Men til gengæld synes jeg en græsplæne fuld af muldvarpeskud mv. ser rigtig grimt ud. Jeg har ikke spor imod dyrene, og mener egentligt ikke de skal dø. Men jeg vil bare ikke have dem i min have.

Jeg læste fornylig på facebook i en gruppe om en person som havde den opfattelse at hvis man undlod at styrte muldvarpens gange i sin græsplæne så lod de være med at lave nye skud. Ligesom at man generelt set ikke ville opleve nye skud medmindre det var han muldvarper på jagt efter dame muldvarper.

Jeg må blankt erkende jeg var ret flad af grin over det. Min erfaring er nemlig at uanset hvad pokker du gør eller ikke gør, så kommer der nye skud hvis det passer muldvarpen. Jeg har forsøgt næsten alle kneb der gives for at komme af med muldvarperne. Tidligere lejer af huset gjorde intet for at få dem væk, så de havde vænnet sig til at kunne boltre sig som de ville. Endelig efter lige knapt 2 år, har jeg fået haven tilbage, og fået muldvarperne under kontrol.

Jeg har i 2 år haft muldvarpeskræmmere i haven, som har fungeret rigtig godt. Desværre gik min skræmmer i stykker i år, og det lykkedes mig ikke at finde en magen til. De nye jeg har er desværre ikke lige så effektive. Jeg har derfor i stedet købt 2 muldvarpesakse. Jeg har allerede fanget muldvarpen i plænen. Og indtil videre er der ikke flere i plænen.

Som sagt jeg har for såvidt ikke noget imod selve dyret, jeg vil bare gerne have en pæn have med en pæn græsplæne. Det kan man vel næppe for tænke nogen i. Og så må muldvarperne mv. bare holde sig ude at min have, eller risikere at blive fanget i saksen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *