Haven

En tur i køkkenhaven

Jeg har brugt dagen i dag, på at om rokere i køkkenhaven. Jeg har pt. kun 2 højbede, hvoraf det ene er optaget af jordbær.

En tur i køkkenhaven

Det andet er der forskellige krydderurter i. Nogle af disse krydderurter er blevet flyttet til baljer da de breder sig ret meget. Når de gror i baljer er de nemmere at holde styr på.

En tur i køkkenhaven

I højbedet herover, er der fra venstre: Persille, Purløg, Kina/Hvidløg Purløg, Timian og til sidst Rosmarin. Til højre kan man skimte den firkantet balje med Koriander i.

Mine 2 meget store oregano planter fra sidste år var efterhånden blevet rigtig store, så de er nu flyttet over i deres egen balje.

En tur i køkkenhaven
Oregano i sin egen balje

Jeg har ved Kritvejs Planter købt nogle flere forskellige krydderurter og disse skulle jo også sætte i jorden.

I blandt planterne jeg købte var 2 bladeselleri’er som har fået deres egen balje at gro i. Jeg har aldrig haft bladselleri før, så jeg er spændt på hvordan de vil trives.

En tur i køkkenhaven
Bladselleri

 

En tur i køkkenhaven
Citronmelisse

Jeg havde enkelt lille citronmelisse som jeg fik som en lille stikling sidste år. Da den ikke er særlig stor valgte jeg at købe en mere, de 2 har nu fået deres egen balje. Jeg har nemlig læst at de skulle brede sig meget.

En tur i køkkenhaven
Forårsløg

Vi er begyndt at spise en del forårsløg herhjemme, desværre bliver de let kedelig af at ligge og vente på at blive brugt. Så ville det jo være en hel del lækre at kunne gå ud i haven og hive dem op man skal bruge.  Så selvfølgelig røg der også lige en forårsløg i kurven som nu er plantet ud.

En tur i køkkenhaven
Ramsløg

Jeg har aldrig nogen sinde smags ramsløg eller haft dem i haven. Men alle folk siger de smager godt og er pæne. Så de skulle da prøves, så 2 planter bestilt. De er nu plantet ud. Og så er jeg meget spændt på at se hvordan de smager.

En tur i køkkenhaven
Mine 3 baljer med: Tallerken Smækker, Feldt salat og Persillerødder

Jeg venter spændt på at der gror noget om at de 3 baljer her. Det er første gang jeg planter disse fra frø, så jeg venter spændt på de kommer op.

 

Min mistbænk

Min mistbænk har ikke rigtig været brugt endnu. Men nu er den kommet i brug.

En tur i køkkenhaven
Min mistbænk i brug

Jeg har lagt ukrudtdug under mistbænken da den står på græsplænen. Og min erfaring er at græsset inden i vokser op lyn hurtigt. Det gider jeg ikke så jeg tænkte jeg ville lægge ukrudtdug under den.

Jeg har sat mine salater ned i den. Det er 7 symfoni salater købt i Lidl jeg har plantet. Vi spiser en del af dem, og de kommer jo i organiske potter som kan plantes. Så det skulle da lige prøves. Og det går rimeligt synes jeg. Jeg skal bare lige finde balancen med hvor meget/lidt vand de skal have.

Derudover står der en bakke krybeklokke der i også. De stod i mini drivhuset før, men der blev lidt trangt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *