Haven

Min lille køkkenhave

Min lille køkkenhave er nu 1 år gammel. Jeg startede op i 2016 med de 2 højbede man kan se på billedet herunder.

Da jeg har boet i byen i 11 år ca. har det med haven og grønne fingre været meget begrænset. Jeg har dog altid godt kunne li at være ude og lave noget uden for. Da vi så flyttede til huset her i Juli 2015 så åbnede hele have universet sig for mig. Selve haven til huset, var meget misligeholdt. Alt var groet til, og der var ikke rigtig noget som hed blomster.

Selve det at få styr på selve haven er en langvarig process for mig. Jeg er nogle dage begrænset af både en ryg som driller samt hælesporre på begge fødder. Men det skal jo ikke bremse en i det lange løb at det tager længere tid.

Jeg påregner ikke at skulle flytte herfra de næste mange år og derfor er der jo masser af tid til at sætte skik på haven.

 

Køkkenhaven

Køkkenhaven på nuværende tidspunkt ser ud som på billedet herunder (der står dog også et par blomster i nogle af baljerne)

Min lille køkkenhave

Det er ikke prangene og måske heller ikke det pæneste, men det fungere pt.

I højbedet til venstre er der jordbær, lige plantet for et par uger siden. Desværre er der ikke kommet blomster i dem endnu, så kan godt være bekymret for om der kommer bær på i år. Hvis ikke der kom bær på, så er det jo sådan det er. Så håber vi bare på endnu flere planter til næste år, og bær næste år.

I højbedet til højre står en del af mine krydderurter pt. Det er persille, purløg, oregano, citronmelise, timian, og en lille sørgelig rosmarin. I den aflange balje til højre er der 3 stk. koriander.

I de 4 potter (de 2 lave hvide og de 2 sorte til højre for dem) foran højbedet til venstre er der alm. mynte og chokolade mynte.

Jeg havde de 2 mynter i højbedet til venstre før jordbærene, men de bredte sig som en sindssyg.

I de 2 store baljer til venstre for mini drivhuset er der sået Feldsalat og tallerkensmækkere. Jeg har lige sået dem i dag, så jeg er spændt på resultatet.

I baljerne foran højbedet til højre er der i den venstre balje 2 lavedel planter mens der  den til højre er sået persillerødder, de blev sået igår.

Udover det har jeg Basilikum, salat og mynte i drivhuset. Resten i drivhuset er blomster, bla. primula, krybeklokke mv.

På billedet herover er der også mine baljer med dagliljen, baljen med riddersporrene, min akeleje og mine 2 juleroser med.  Blomsterne her skal plantes ud, men bedene er endnu ikke klar til det.

Planer for fremtiden

Planerne for køkkenhaven er at jeg meget gerne skulle have anskaffet et drivhuset. Altså et rigtig alm. drivhus i polycarbonat. Det bliver ikke med rigtig glas da vi har nogle træer i den ende af haven, og jeg ønsker ikke glasskår udover det hele. Plus det skulle være lettere at vedligeholde når det er i polycarbonat.

Alle krydderurterne skal over i baljer 1 til hver krydderurt da flere af dem meget gerne breder sig ret vildt. De kan derfor være svære at holde der hvor man ønsker dem.  Jeg skal også have anskaffet og opsat nogle flere højbede. Jeg vil rigtig gerne kunne dyrke rødbeder, og flere slags kål.

Men altså Rom blev jo ikke bygget på en dag, og det gør min køkkenhave heller ikke. Drivhus planerne bliver sikkert først i 2018. Højbede udvidelsen kunne godt ske at kunne nåes i 2017, men det vil tiden vise.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *