Haven

Dræbersneglejagten

Dræbersneglejagten er gået ind her i haven. Ligesom sidste år er der masser af de mega trælse brune klamme snegle.

De æder mine blomster, de går i mine højbede og guffer løs. De er virkelig træls at have i haven. Jeg forsøger mig med lidt af hvert for at slippe af med de trælse snegle.

Sidste år lavede jeg sneglefælder  (du kan klikke på linket og se opskriften på fælderne) som fungerede rigtig godt. Jeg må tilstå jeg har været lidt sløv i år til at forny dem. Men igår fik jeg taget mig sammen til at forny dem. Jeg tog nogle nye juice kartoner og lavede en ny blanding af juleøl og brun farin. Der ligger 2 fælder ved mine højbede og 1 ved kompostbeholderen.  Dræber sneglene tror nemlig de skal guffe løs i/ved min kompostbeholder og det er ihvertfald en ting de IKKE skal. For så lægger de sgu bare æg i komposten og så har jeg først dem over det hele.  Fælderne virkede ret godt sidste år så det håber jeg også de gør i år.

Dræbersneglejagten

Det nye i år

I år læste jeg mig til at kobber tape skulle være effektivt, noget med at sneglene ikke kan li at krydse tapen på grund af elektriske spændinger. Jeg skal ikke kunne sige om det virker. Mit tape på det ene højbed vil nemlig ikke rigtig klæbe og måske derfor sneglene finder vej op i højbedet. I det andet højbed hvor jeg har jordbærplanter der holder tapen, og der har jeg endnu ikke fundet nogle snegle. Men om det er et tilfælde eller ej, det må tiden vise.

Derudover går jeg så vidt muligt hver dag en tur med en bøtte med salt og vand i, og så tjekker jeg mine højbede igennem for dræbersnegle ligesom jeg tjekker kompostbeholderen. De sidder ofte indvendig på siderne eller ligger i toppen af komposten. Og så bliver de altså indsamlet og putte i bøtten med saltvand.

Jeg ved godt nogle mener det ikke er ok at salte sneglene, men det gør jeg altså. Jeg synes virkelig de er en pestilens, og skal vi dem til livs så er vi nød til at gøre hvad der skal gøres. De er så alt ødelæggende, og i det tilfælde der vægter jeg altså ikke dyre velfærd for snegle særlig højt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *