Boganmeldelser

Anmeldelse af bogen Krukker og Højbede

Anmeldelse af bogen Krukker og Højbede

Jeg har af min søster fået bogen Krukker og Højbede skrevet af Karina Demuth. ISBN: 978-87-400-3424-0

 

Som en nybegynder ud i alt det med haven. har bogen været en sand fryd at læse.

Bogen er inddelt i 5 hovedoverskrifter som er; Design, Planter og pas, Blomstrende og grønne planter, Spis din have samt Gode rammer. Design afsnittet byder på forskellige måder at opbygge og designe sin have på. Den inspirer til hvordan man kan skabe stemning med bede, krukker mv. Afsnittet var for mig ikke så brugbart (grundet den måde min have er indrettet på og hvem jeg er som person), men gav alligevel lidt inspiration til hvordan jeg kunne plante i krukker mv.

De 2 næste afsnit som også er de største i bogen, Plant og pas samt blomstrende og grønne planter var de 2 pasager jeg klart synes bedst om. Ligesomden del af bogen jeg har fundet mest brugbar.

Forudsætningen fo en smuk og frodig krukkehave er, at jorden er i bedste kvalitet, så er kan det virkelig ikke betale sig at spare

Og sådan får vi startet på det fundamentale i haven, jorden. Bogen redegøre rigtig godt for forskellige jordtyper, fordele og ulemper. Ligesom der er masser af rigtig gode viden når det kommer til kompost og gødning som også er 2 meget vigtige emner. Bogen gennemgår mange rigtig gode ting, selv de basale ting som vi nybegyndere slet ikke har tænkt over. Alt fra stiklingeformering, kompost, til ompotning, hvilket grej der er uundværlig i haven. Bogen gennemgår i afsnittet blomstrende og grønne planter en hel del planter, samt hvorvidt de er vinterhårdfør eller lign. Der er rigtig gode billeder af dem, med deres navne. Så selv vi nybegyndere kan være med selvom vi ikke kender blomsterne fra hinanden. Bogen kan grundet billederne med navnene af blomsterne sagtens bruges som et opslagsværk over blomsterne, krydderurterne mv.

Min samlede vurdering af bogen

Bogen er skrevet i let forståeligt sprog og vendinger. Som nyt have menneske uden meget grønne fingere er et let at følge med. Det er let at forstå hvad der menes og hvordan man kan/bør gøre. Bogen henvender sig rigtig godt til nybegyndere, men også til dem som søger lidt nyt inspiration. Bogen giver rigtig mange fif, meget inspiration samtidigt er den en stor hjælp hvis ikke man helt kan overskue det hele. Klart en bog jeg kan anbefale og som jeg vil læse/kigge i mange gange fremad.

Højbede og krukker får af mig 5 planteskovle.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *