Haven

Status på havearbejdet

Der har været lidt stille på bloggen den seneste tid, og det er nu tid til at gøre status på havearbejdet.

Det går pt. meget langsomt frem. Kulden kommer og går. Detgør det svært at sætte planter ud som ikke tåler kulden eller som ikke er vant til kulden. Så sent som forleden nat havde vi igen frostgrader.

Udover vejret driller så har jeg også haft rygende travlt den sidste uge-1½. Jeg har skullet nå mange ting. Bla. øve mig til teoriprøven til bilkørekort. En teoriprøve jeg bestod i mandags med 1 fejl.

Jeg var til DM udstilling med dyrene sidste weekend. Så det skulle også lige forberedes.

Mit minidrivhus er der dog lidt gang i. Jeg har både mynte (chokolade og alm.) derinde, samt krybeklokker, primula og lidt andet. Derudover har jeg lupin og solhat til at stå indenfor i vinduskarmen.

Mine 2 juleroser står uden for, men har haft det hårdt. De kunne ikke li frosten og fik bruneblade osv. Så de bliver desværre nok først pæne igen sidst på året. Jeg skulle ikke have sat dem ud men flyttet dem ud og ind af udhuset. De er ellers vinterhårdfør, men jeg har lært man skal være forsigtig når de flyttes ud. Planterne kommer ofte fra væksthus og har ikke prøvet frost før. Men det lærte jeg jo så på den hårde måde.

 

Mine jordbærplanter ser ud til at klare den, selvom de har mistet lidt blade. Der kommer fine nye blade, og jeg håber snart der kommer blomster i dem også. Således der kan komme nogle jordbær. Men det må tiden jo vise ellers håber jeg der kommer nogen næste år.

 

Planer for weekenden

Såfremt vejret arter sig, må jeg heller få lavet lidt i haven her i weekenden. Jeg tror jeg vil se om ikke jeg kan få gravet nogle flere snebær op og lave klar til liguster planterne. Sådan så jeg kan få lukket hullet nede i baghaven ud imod vejen.

Derudover har jeg 4 studenter nelliker planter jeg skal have sat, og nogle frø af samme plante jeg skal have sået. Og så må jeg heller få luet ukrudt i bedet omkring det store træ. Det trænger efterhånden.

Det må være planen for weekenden såfremt vejret arter sig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *