Haven

Udplantning af jordbær

Jeg havde købt 8 jordbærplanter i Lidl i sidste uge. Disse skulle plantes ud i mine ene ud af 2 højbede. I det højbed havde jeg mynte sidste år, og de 2 mynter havde bredt sig over hele bedet.

Udplantning af jordbær
Som man kan se groede de 2 mynter på kryds og tværs

Derfor brugte jeg nogle timer på at grave hele bedet igennem for mynte rødder og fjerne både chokolade mynten samt den alm. mynte. Jeg har naturligvis beholdt nogle stykker af begge mynter som er placeret i nogle krukker så jeg har styr på dem.

 

Udplantning af jordbær
Et par stiklinger af hver sat i mini drivhuset
Udplantning af jordbær
En potte med chokolade mynte og en potte med alm. mynte

Jeg havde en hel bunke stiklinger af begge mynter i overskud da jeg havde ryddet bedet så jeg smed et par hurtige billeder op i en havegruppe om at man kunne hente stiklingerne hos mig. Og i løbe af få timer var de afhentet alle sammen.

 

Udplantningen

Efter at have ryddet højbedet for mynte gravede jeg bedet godt i gennem og fik vendt jorden og rodet godt rundt i den.

Og så kunne udplantningen af jordbærplanterne begynde

Udplantning af jordbær
Man skal jo lige tjekke afstanden mv.

Efter lige at have sat alle potterne med planterne op, så var det ellers bare at gå i gang.

Udplantning af jordbær
Det endelige resultat

 

Jeg satte efterfølgende kobbertape rundt om mine 2 højbede for at holde snegle ude. Jeg er dog nu efter et par dage ikke helt tilfreds. På mine højbede slipper tapen altså. Så jeg synes ikke det er så effektivt til at sidde fast. Men måske det skulle have været klampet fast på bedet. Jeg må finde en løsning. For dræbersneglene skal nok finde op i højbedene det er jeg ikke i tvivl om. Mine højbede vil jeg altså have i fred.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *