Haven

Lidt forspirring

I lørdags gik jeg i gang med lidt tidlig forspirring. Jeg har nogle jordbærfrø fra Ebay som jeg er spændt på om de bliver til noget eller ej.

Sidste år købte jeg nogle mini drivhuse, jeg tror det var i Lidl. Dem fik jeg kun sparsomt brugt i 2016, så jeg har fundet dem frem igen.

Det første drivhus såede jeg jordbærfrøene fra Ebay, og så må vi håbe der kommer nogle planter ud af det. Frøene er lidt forskellige. Nogle skulle blive blå jordbær, andre sorte og nogle af dem røde jordbør men i jumbo størrelse. Så det bliver spændende at se hvad der kommer ud af det, og om der kommer noget ud af min forspirring.

I det andet drivhus, såede jeg nogle blomster. Jeg mangler rigtig meget blomster i haven, så jeg tænkte det måske vil forbedre odds for frøene bliver til noget ved at så dem inden for og så flytte planterne ud senere. Om det holder det aner jeg virkelig ikke. Men det giver jo god mening at forspirre blomster ind og så når planterne kommer op så prikle dem om ( altså flytte dem til større potter). Og så derefter senere på året flytte dem ud og sætte dem i jorden når planterne er stærke nok til det.

Jeg tænker også det giver odds for nogle af dem måske kan nå og blomstre i år, men nu må vi se.

Jeg såede bla. rainbow krysantemum, igen nogle fra ebay, jeg såede også nogle lilla nelliker og nogle stokroser. Stokroser har vi uden foran huset, de giver masser af blomster og frø hver år. Men jeg har endnu ikke haft held til at få frøene til at blive til nye stokroser. Jeg vil gerne have et nyt stokrose bed langs vores udhus (som er ret grimt) jeg såede frø sidste år, men er i tvivl om hvorvidt de rent faktisk kommer. Derfor prøver jeg nu at forspirre stokroser inden for og se om de går til held. For så kan jeg da flytte planterne ud senere og på den måde få mit nye stokrose bed.

Lidt forspirring

Jeg har brugt planteskole jord fra jemogfix i mine mini drivhuse. Jeg er ikke garvet nok til at kende forskellen på de forskellige jordtyper man kan købe, men i sidste ende kan man nok også bruge det meste.

Uanset hvilken havegruppe på facebook du spørger i eller hvis du google så får du 200 modsigende svar. Så jeg er kommet frem til at det må være bare at prøve sig frem. Sådan har jeg opdaget det er med det meste. Hvilket også har været grobunden for denne blog. Så må jeg tage med at nogle gange går tingene ikke til leve siden mens andre forhåbentligt gør.

 

Mini drivhuse sidste år

Sidste år forsøgte jeg mig også med forspirring i minidrivhuset, dog kun 1 (man skal jo starte forsigtigt ud). Jeg forsøgte mig med persille, purløg mv. det gik også godt i starten, men så gik der mug i drivhuset. Jeg ved ikke hvorfor, men jeg har sgi nok være for gavmild med vandkanden ligesom lys og varme nok ikke har været optimal nok. Desværre.

Men så må man jo på den igen og forsøge sig igen.

2 Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *