Haven

Nybegyndere har det svært

Ja det lyder måske dumt men jeg synes det er svært at være nybegynder med haven. En ting er de ting man pludselig skal finde ud af med hvilke planter der er hvilke. Hvilke forhold de trives bedst under, for ikke at tale om hvornår hvad skal plantes/såes/sættes.

Jeg ved godt man siger google er din ven, men en google søgning er i princippet kun så god som den der googler er. Ment på den måde det kommer virkelig an på hvad du søger på om resultaterne er brugbare. Derudover får du let 20 forskellig svar på samme spørgsmål/problemstilling.

Ok, tænker den kvikke så. Så er der jo sikkert nogle facebook grupper også inden forhavefolket. Ja det er nemlig lige hvad der er. Men som nybegynder med ret mange spørgsmål får man hurtigt følelsen af at de “gamle garvede” havefolk egentligt ikke er interesseret i at dele ud af deres viden og svare på spørgsmål. De vil langt heller vise billeder af deres super flottehaver og have alle os andre til at dåne og ønske det var vores have. Nogle havefolkene i grupperne svare dog på lidt af det man spørger om. Nogle gange føles det lidt som man man kun lige får ½ delen af det man spørger om.

Det er en ret øv følelse at få og jeg har tænkt fra start der må være nogle derude som mig der også tænker dette.

 

How to…

Jeg startede oprindeligt med at lede efter om der virkelig ikke fandtes guides på nettet omkring hvordan man starter på at tæmme en have. Sådan en slags how to. Men nej det er der ikke. Der er nogle steder som beskriver hvordan man passer have, og såer ting mv. Men ikke nogen guides specikt. Det kommer muligvis nok af at det er lige så forskelligt som alt andet og der er en million måder at gøre tingene på. Det kunne jeg i hvertfald forestille mig.

Men altså så er der jo ikke andet for end at man må trække i arbejdstøjet og sætte i gang selv.

Nybegyndere har det svært

Så må man jo gøre sig sine egne erfaringer, learning by doing. Og så blive klogere den vej.

Jeg har valgt at lægge det op på blogge her hele vejen, for andre kan få gavn af det. Og så fordi jeg rigtig godt kan li at skrive og blogge om ting. Så ja hvorfor ikke. Jeg håber nogle måske kan drage nytte af bare lidt af det jeg skriver. Om ikke andet så har jeg i hvertfald fået noget ud af at skrive de forskellige indlæg og dele dem med andre.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *