Haven

Frø indkøb til haven

I onsdags var jeg som altid i Lidl og i indgangen stod der en stor stander med frøposer. Jeg skulle selvfølgelig lige stoppe op og tjekke om der var noget spændende. Og jeg kom da hjem med nogle poser, jeg tror de kostede omkring 1 kr. pr. pose.

Frø indkøb til haven

2 poser af hver, der er i alt 5 forskellige blomster.

 

Fremtidens have

Vores have er relativ kedelig farve mæssigt. Der er er ikke mange farvestrående blomster eller blomster i det hele taget. Dette er jo eftervirkningen af haven ikke er blevet passet en i årrække. Det mest farverrige er når æbletræet blomstre og stokroserne på forsiden af huset blomstre.

Sidste år plantede jeg et par sommerfuglebuske som jo er rigtig fine farverige, jeg håber de alle kommer igen i år (de var små planter da de blev sat). De skal flyttes lidt da de alle står ved siden af hinanden da det var eneste sted der lige var plads.

Jeg skal have sat mig ned og lavet en tegning over haven, hvor jeg planter hvad henne. Sådan at det bliver en tegning over hvad jeg gerne vil have hvor samt en huske liste til mig selv om hvilke blomster/planter der står hvor. Det vil hjælpe med de blomster/planter som skal graves op og ind for vinteren.

Jeg skal udover blomsterne også have sat nogle flere pil som skal fungere som hæk ud imod indhegningen med køerne nede i bunden af haven der hvor der ofte står vand. Pil suger rigtig godt så de kan være med til at dræne haven, plus vores marsvin må spise dem når jeg beskære dem.

Ind imod naboens grimme udhus skal der sættes liguster ligesom der skal ud til vejen i bunden af haven, således at haven bliver lukket lidt til, så vi kan have privatliv i baghaven. Det er virkelig en mangelvare med privatliv i haven. Så det glæder jeg mig til vi får lavet.

Jeg er mega spændt på om 2017 bliver året hvor mine rhododendron får blomster. Jeg flyttede jo 2 stk. sidste år fordi snebærsbuskene var ved at kvæle dem. Den ene tror jeg dog desværre nåede at dø, mens den anden stadig er stor og flot. Derudover købte jeg jo også en plantorama som jeg også plantede.

Det bliver også spændende at se om de stokrosefrø jeg såede sidste år kommer over langs udhuset. Jeg har ikke sået stokroser før så det bliver spændende.

 

 

Det er ikke frø jeg mangler

Det er pt. ikke frø jeg mangler, som man kan se.

Frø indkøb til haven

Jeg har fået nogle frø foræret af en bekendt, andre har jeg købt både sidste år og i år. Der er også stokrose frø jeg selv har samlet ind. Og så er der 2 frøkalendere jeg har vundet. Så jeg er godt tilfreds, nu skal jeg bare så småt i gang med at forspirre. Og så må foråret ellers bare godt komme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *