Stueplanter

Ompotning af Sansevieria hahnii

Da jeg var hjemme hos mine forældre for at fejre jul bemærkede jeg min mors potteplante.  Svigermors skarpe tunge ( i udgaven: Sansevieria hahnii).  Min mor har ikke særlig grønne fingere og planterne skal ofte være på vej ud af potten, før hun får gjort noget ved det.

Jeg endte med at tage potten med hjem for at ompotte dem og dele den. Det gav mig ikke mindre end 9 nye planter, og den store plante er nu alene i sin potte og kan komme hjem til min mor igen.

 

En af de ompottede Sansevieria hahnii
En af de ompottede Sansevieria hahnii

Ompotning af Sansevieria hahnii

Jeg startede med at tage den store plante ud af sin potte, dette var ikke svært da det meste var rødder og næsten ingen jord. Derefter undersøgte jeg rødderne og delte forsigtigt klumpen af rødder. Forsigtigt så jeg ikke fik brækket rødderne af selve planterne. For uden rødder så dør de jo.

Derefter gik jeg en tur ned bag i haven og gravede lidt komposteret jord ud af min kompostbeholder. Derefter fandt jeg mine urtepotter i plastik frem. Et godt fif angående urtepotter i plastik er at gemme dem når du køber planter for at plante ud i haven. Man kan let få brug for dem igen.

Jeg blandede jorden i potterne ca ½ kompostjord og ½ pottemuld. Så har de små planter lidt godt i jorden mens de planter deres rødder igen. Da min pottemuld var ret våd i det (den står ude i en balje) valgte jeg ikke at vande de ny ompottede planter i dag. Du kan selvfølgelig selv vurdere om du mener dine skal vandes når du har ompottet.

 

Vil du læse mere om planten kan du se her

 

Oompottede Sansevieria hahnii, nyplantet stiklinger af alovera samt en enkelt kalanchoe (brændende kærlighed)
Alle de ompottede Sansevieria hahnii, nyplantet stiklinger af alovera samt en enkelt kalanchoe (brændende kærlighed)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *