Haven

Udplantning af chrysanthemum

Igår plantede jeg chrysanthemum ud. Eller rettere de blev tage op af zink baljen og sat på friland.

Udplantning af chrysanthemum

Chrysanthemum

Jeg fandt for lidt over 1 måned siden chrysanthemum hos Lidl. De var multifarve (3farvet) og jeg synes det ville være et spændende farve valg. Jeg valgte bevidst 2 buske som ikke var ens i farve sammensætningen.

De 2 buske står i bedet ud imod ko indhegningen. Min plan er at bedet skal plantes til med krybeklokke som bunddække plante. Grunden til det er mest for at lette arbejdet i haven en smule i det lange løb. Krybeklokken kan holde ukrudtet lidt i skak, og så ser den jo så flot ud.

Udplantning af chrysanthemum

Før jeg kunne udplante Chrysanthemum var jeg nød til at rydde bedet. I bedet var der dels hegn for, og dels stod der en del snebærsbuske som har groet vildt. Den eneste måde jeg har fundet effektiv til at fjerne snebærsbuskene er at grave rødderne op. Hvilket er hårdt arbejde må man sige. Desuden så fandt jeg endnu et sted i bedet hvor der har været hældt aske ud gennem tiden og hvor der var søm mv. i. Desuden var der virkelig mange sten i forskellige størrelser så gravearbejdet var noget af en prøvelse.

Men altså jeg fjernede sengræsset, fjernede sten og gravede rødder op. Da jorden var til at arbejde med gravede jeg et hul til hver af buskene smed lidt plantejord ned i hullet og gav godt med vand. Satte derefter busken ned og dækkede godt til og så en gang vand mere.

 

Dog fandt jeg ud af efter et par timer at køerne lige akkurat kan nå den ene busk under tråden ind til indhegningen så der røg altså et par blomster der. Men jeg har sat noget op så køerne ikke kan å den. Så må jeg finde en bedre holdbar løsning i det lange løb. Køerne æder alt og busken er jo farvestrålende. Hehe…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *