Havens planter

Krybeklokke

Krybeklokke

Krybeklokke kendetegn

Krybeklokke (Campanula) findes i både lilla og hvid. Planten er en staude, har en krybende vækstform som navnet antyder.  Planten danner en tyk grøn bund af små grønne blade og blomstre i Juni-Juli måned. Planten bruges ofte til bunddække da den let breder sig og ser utrolig smuk ud. Planten bliver omkring 10-15 cm høj. Planten har ingen duft, men ser utrolig smuk ud.

Placering af krybeklokke

Planten trives bedst i sol eller halvskygge og tåler ikke at tørre ud. Planten kan både plantes i potter og på friland.  Plante afstanden bør være 50 cm da planten bliver ret bred i sig selv når den trives godt.

Udplantning

Udplantning er ret et simpelt og ligetil. Den trives i stort set alle have og alle slags jorde. Du graver et godt stor hul, sørger for jorden er løs du kan eventuelt tilføre hullet lidt kompost eller f.eks granuleret kogødning. Når du planter ud så skal toppe af rødderne være lige under jordoverfladen.

Når du har udplantet planten bør du straks vande.

Som potteplante

Planten kan også bruges som potteplante indenfor. Hvis du benytter planten indenfor er det vigtigt du vælger en stor potte da planten godt kan lide godt med plads omkring sig. En god ide er en potte med hul i bunden så vand kan løbe fra. Et lille lag af legakugler i bunden er en fordel da de fungere som dræn i potten. Put legakugler i bunden, derefter frisk pottemuld og sæt planten i potten og tryk jorden til. Vand rigeligt derefter og sæt potten i fuld sol eller delvis skygge.

Gødning

I blomstringperioden kan du med fordel gøde din plante.

Beskæring

Planten skal som sådan ikke beskæres, men hvis du fjerne de visne blomster hen af vejen vil du tilskynde blomstring nummer 2 og der vil derfor være blomster hele sommeren.

 

Krybeklokken er vinterhårdfør og kan stå ude året rundt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.