Haven

Udplantning af lavendel

Lavendel

Jeg købte i fredags nogle forskellige planter i Plantorama i Randers og i blandt dem var 2 lavendel planter. Jeg elsker duften af lavendel og synes planten er rigtig smuk. Det skal ikke være nogen hemmelighed at lilla er min ynglingsfarve. Så i går var det tid til udplantning af lavendel.

Udplantning af lavendel hvor

Jeg burde nok generelt set lave en plan over hvilke planter jeg ønsker i haven og hvor de skal stå. Men det har jeg altså ikke lige gjort på nuværende tidspunkt, men det kan godt tænkes jeg gør det på længere sigt. Jeg bør også lave mig en oversigt over hvilke planter jeg sætter hvor. Jeg er stadig ikke helt plante kyndig og glemmer hvad planterne hedder og dermed også om de er vinterhårdfør eller ej.

Nå men altså de 2 lavendel planter skulle jeg så finde ud af hvor jeg skulle udplante. I bedet der er rundt om træet ved postkassen står der 5 pelargonier planter. De har stået der hele sommeren, men skal graves op og tages ind til vinteren inden frosten kommer. Og så er bedet tomt igen da jeg ikke har fået plantet andet ud i år i bedet. Så det var jo oplagt at plante de 2 lavendel planter ud i bedet der så der ikke er helt bar når pelargonierne graves op.

Udplantning af lavendel

Udplantningen af de 2 lavendel planter var det eneste havearbejde jeg fik lavet igår da min ryg ikke helt var enig med mig i det var en god ide med havearbejde.

Med tiden håber jeg kan kunne udvide med endnu flere lavendel planter. Det siges at lavendel skulle kunne holde bladlus væk fra roser, og jeg regner med at skulle have en rose eller 2 i haven. Så er det jo oplagt at plante lidt lavendel i nærheden af roserne til den tid.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *