Haven

Anlægning af stokrosebed

I går brugte jeg omkring 4 timer i haven. Jeg brugte tiden på at fjerne en massiv omgang sengræs og ukrudt langsudhuset ind imod haven. Planen har længe været at der skulle laves et stokrosebed der. Udhuset er for at sige det på den pæne måde ikke det kønneste og det er ikke vores (vi lejer kun huset mv.) så når vi ikke kan gøre det pænt så kan vi “skjule” det i stedet.

 

Hvorfor stokroser

Jo vi har valgt stokroser fordi vi simpelthen synes det er utrolig smukke. Vores hus er et gammel bindingsværkshus med stråtag, virkelig idyllisk. Det er nærmest taget ud af en Morten Korch film. Se billedet herunder.

Jensens Bondehus - Taget ud af en Morten Korch film

Og som det kan ses på billedet herover er der også stokroser på forsiden af huset. Så stokroser passer ligesom til vores hus, så hvorfor ikke plante dem langs udhuset også.

Men som jeg har nævnt før her på bloggen overtog vi huset sidste år efter en lejer som ikke gik op i haven. Derved er meget af haven vokset sig vild og skal nu tæmmes. Så der var massiv sengræs og udkrudt langs udhuset.

Køerne fik ukrudtet
Køerne siger mange tak for ukrudtet

Det udkrudt er nu væk, og jeg valgte at tage en plantesæk og dele ud i det nye bed hvorefter jeg strøende stokrose frø ud. Frøene kom fra stokroserne på forsiden af huset som nu smider deres frø.

 

Hele stokrose bedet
Hele bedet langs udhuset
Stokrosefrøene er strøet
Stokrosefrøene er strøet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *