Haven

Projekt højbede – opfølgning

Mine højbede

Tilbage i April eller Maj fik jeg lavet 2 højbede, de er lavet ud af 2 pallerammer hver. Jeg hentede jord på genbrugspladsen til at fylde hver højbed ½ op ca. Den anden ½ del af hver højbed har jeg fyldt med alm. jord hjemme fra mine forældre.
Set i bagklogskabens klare lys skulle jeg nok helst have gjort det omvendt så jorden fra mine forældre kom nederst og det fra genbrugspladsen øverst. Egentligt nok fordi der er mere næring i det fra genbrugspladsen men nok mest fordi der var så pokkers meget ukrudt i det fra mine forældre.
Men hvad pokker man lære det jo på den hårde måde når man skal lue ukrudt rigtig meget.

Opstart af højbenene

Jeg lagde ud med at plante 3 potter persille, potterne fra indkøbt i Netto. De 3 potter har fra dag 1 groet rigtig godt og uden problemer.

Derefter kom min veninde med forskellige krydderurteplanter såsom: 1 stk. Ingefær mynte, 2 stk. chokolade mynte, samt 2 stk. koriander alle i potter.

Jeg har selv siden indkøbt alm. mynte, Timian, Oregano, Rosmarin og Dild.

Jeg såede også en del via frø, men desværre fik jeg sået frøene lige inden vi fik en masse regn og ingen sol, så desværre er ingen af frøene kommet op. Næste år vil jeg overveje at forspirre dem inden eller forsøge og tjekker vejrudsigten bedre inden jeg sår.

Hvordan gror det så i dag5

Jo det gå faktisk overraskende godt.

Højbedene i dag Højbedene i dag

Som man kan se på billederne herover vokset det hele rigtig godt. Persillen stor trives og det samme gør chokolade mynten som nu har bredt sig, og endda lavet en stikling.

Så alt i alt er jeg ganske godt tilfreds med mine højbede for i år, også tage i mente det er første år jeg prøver dette.

Hvad skal ske næste år ?

Næste år vil jeg gerne have lavet et bed med jordbærplanter. Jeg kunne rigtig godt tænke mig jordbærplanter og de skulle være relativ lette at passe og få til at lave stiklinger, så hvis jeg bare kan holde dræbnersneglene væk fra dem så skulle det nok blive en succes.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *