Haven

Fascinerende dyreliv

Det facinerende dyreliv man oplever på landet

Jeg har altid vidst at man på landet komme tættere på dyrelivet, store som små modsat i byen. Jeg har lige så længe jeg kunnet huske være facineret af dyrelivet i naturen,  hvilket også gør jeg tager rigtig mange billeder af dyrelivet.

Her i Kousted hvor jeg bor har vi skov, mark, mose mv. tæt på os. Det vrimler med frøer mv. så snart det er vådt i vejret.

Det vrimler med frøer

I efteråret fik vi ofte besøg af pindsvin i haven når mørket faldt på. Vi fik også besøg af pindsvin

Sidste sommer (som var den første vi havde i vores bondehus) bød også på små dyr som græshopper. Jeg sad en eftermiddag på græsplænen på et tæppe og læse en bog, pludselig sad der en græshoppe på puden. Den sad der faktisk ret længe og jeg fik mulighed for at tage flere billeder af den.

Græshoppe

Jeg er ikke den store edderkoppe fan, men nogle af dem er faktisk ret flotte og det er let at blive fascineret af deres spind og hvordan det ser ud i solens skær.

Edderkop i solskin

Her lille fætter herover fandt jeg sidste sommer hængene uden for ved stokroserne i solens skær. Synes den var ret fin selvom jeg bestemt generelt set ikke bryder mig om edderkopper.

 

En vinbjergsnegl

Vi har også rigtig mange vinbjergsnegle, jeg finder dem ret facinerende grundet deres store hus de slæber rundt på. På grund af de er så store så kan man rigtig se deres følehorn, deres markeringer mv. Jeg synes virkelig de er flotte og store. Vores have vrimler med dem, så det giver rig mulighed for at studere dem og tage billeder af dem.

Ikke kun det vilde dyreliv

Men i sidste ende så er det ikke kun det vilde dyreliv jeg elsker ved at være flyttet på landet. Jeg må også erkende jeg elsker vores køer i baghaven, selvom det ikke er vores.

Køer i baghaven

Personligt så synes jeg køer er rigtig dejlige, jovist de tiltrækker mange fluer og de er da noget klodset. Men de er sgu dejlige. De lære lyn hurtigt at de bliver fodret med gulerødder ved vores havehegn og kommer gerne og kigger når jeg hænge vasketøj op. Det kunne jo være at jeg havde noget spiseligt med. Det er så dejlig når jeg slår græs så lige ind over hegnet med græsset. Ligesom når gulerødderne til marsvinene er blevet dårlige, ind over hegnet. Så går det ikke til spilde, det er sgu da dejligt. Jeg kan nogle gange sidde længe og kigge på køerne når de står og æder gulerødder eller græs, der er noget meditativ ved bare at sidde og kigge på dem. Og så er små kalve jo altså bare totalt nuttet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *