Gør det selv - Haven

Simpel sneglefælde

Kampen mod dræbersneglene

Som så mange andre med have kæmper jeg en kamp imod dræbersneglene. De æder mine stokroser, de æder mine blomster og de forsøger at æde mine krydderurter i mine højbede.

Beklageligvis har jeg ikke lige en andefarm jeg kan lukke ud på græsplænen og bede om at støvsuge for dræbersnegle så jeg måtte finde på noget andet. Det med at gå rundt og hakke dem over, har jeg hverken tid til eller energi til.

Opskriften på en nem sneglefælde

Jeg kom forbi et sted på nettet (har glemt hvor) hvor jeg fandt en simpel opskrift på en sneglefælde. Det er som sagt ikke mig der har opfundet den, men jeg kan her fortælle hvad jeg har brugt og hvordan jeg har gjort.

Jeg har brug en karton fra æbeljuice med skruelåg, 1½ L i den tomme karton har jeg hældt ½ dåse øl i, og puttet omkring 3-4 spiseskefulde brunfarin i. Det er en ide at hælde farinen i en trakt og så hælde øl i trakten så øllet opløser farinen på vej ned i kartonen det gør det meget nemmere og få farin ned i kartonen.

 

Hjemmelavet sneglefælde
Hjemmelavet sneglefælde

Hvor er fælderne placeret?

Jeg har lagt fælderne ned på den side der gør at hullet i kartonen er tættest på jorden. Ellers kan sneglene have besvær med at krave ind i fælden. Fælderne er placeret rundt omkring i haven. F.eks har jeg lagt en nede ved vores kompostbeholder, fordi jeg har bemærket der er mange dræbersnegle der. Jeg har ligeledes lagt en fælde mellem mine 2 højbede for at undgå sneglene kravler op i dem. Et andet sted jeg har lagt en fælde er der hvor ude kattene bliver fodret da sneglene ofte kravlede op i skålen med mad til kattene.

Så angående placeringerne så placer dem omkring det du gerne vil undgå dræbersneglene æder. Når du mener fælden er fuld eller skal skiftet så skru låget på kartonen igen og smid den i skraldespanden. Men husk at benytte handsker da dræbersneglene kan have mange bakterier med sig.

2 Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *