Haven

Ny anlagt højbede

Jeg har for 1-2 måneder siden anlagt 2 højbede. De er lavet af hver 2 pallerammer som min far har givet mig. Jeg har læst en del om hvad man skal putte i ny anlagt højbede af jord. Men alle har forskellige meninger og holdninger til det spørgsmål.

Hvordan har jeg gjort

Så jeg har valgt at gøre det på min måde og se om det går til held eller ej. Da højbedene blev anlagt hentede vi en trailerfuld jord på genbrugspladsen og fordelte i de 2 bede således hver bed var fyldt halvt op med jord. Derefter hentede vi en trailerfuld jord fra mine forældrenes nedlagte landbrug og fordelte i de 2 bede. Den fordeling gjorde så jeg fik en del ukrudt med jeg har måttet luge, men ellers ser det ud til at fungere fint.

Hvad har jeg sar i bedene

For 4 ugers tid siden købte jeg 2 potter persille i netto og plantede ud i det ene bed, jeg har siden da ikke haft tid til at få gjort mere ved bedene. Men de 2 persille duske ser også ud til at gro fint i bedet.

I aftes kom min veninde (som har drivhus i sin have) med en masse potter med krydderurter.

Lidt til haven - ny anlagt højbede

I kassen hun kom ed gemte der sig ingefær mynte, chokolade mynte,koriander (der var også 2 baslilikummer som forbliver inde). Planterne hun kom med i aftes har jeg nu plante ud i det ene højbed, derudover har jeg sået (via frø) Chilli, knoldselleri. hovedsalat, rød basilikum, alm. basilikum (selvom de siges basilikum ikke kan klare sig uden for), oregano, samt purløg. Jeg har så også sået lidt mere persille med frø i bedet.

Hvor meget af det som går til held vil tiden vise, jeg skal også have sået nogle jordbær som jeg er spændt på det. Det er nogle frø jeg har fra ebay hvor jordbærene er forskellige farver, og skulle være ekstra store. Men dem tror jeg at jeg skal finde balje eller lign. og sætte dem i, i stedet for. Måske jeg vente til næste år med dem…

2016-06-17 17.36.44

Ny anlagt højbede

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.