Haven

Kompostorme

Jeg har før skrevet om vi har en kompostbeholder som jeg skal have gang i. Den har været ret død i den tid vi har boet her, og det gjorde det nok ikke bedre at jeg i sommers puttede plænegræs med mos i beholderen. Det var en skidt i de at gøre det, det kompostere ikke særlig godt, men brænder mere sammen…

Nå men alt begyndelse er jo svær når det kommer til den slags.

Jeg har kigget på kompostorme fra bla. Ormeposten.dk men jeg synes prisen er lidt høj for orme, og hvad gør den nærrige ( eller fattige) så ? Jo, jeg fjernede jo den store bladbunke som beskrevet i forrige indlæg, og det viser sig der var fyldt af store fede orme i den bunke der har komposteret det nederste af bladbunken her i vinter.

Så mens jeg rev bunken sammen og puttede blandede mv. i klare sække så samlede jeg lige ormene op i en spand og da jeg var færdig så blev de hæld ned i kompostbeholderen til at bo der.

Der var en rigtig god portion orme som var rigtig gode tykke, så jeg håber de går igang med at kompostere i beholderen. De kunne da i hvertfald lige så godt bo der som alle andre steder.

2 Comment

 1. Det ligner ikke kompostorme, men almindelige regnorme. Kompostorme kan du bl.a. kende på at når de kommer frem fra deres skjul, så snor og vrider de sig helt vildt, og hvis du har en masse i kompostbeholdren så vil du snart se en masse små lyse babyorm, og der kan komme så mange at din kompost beholder virker helt levende 🙂
  Der er et par ting du skal huske på for at have en god kompost.

  1) Den skal “fodres” jævnligt med frisk haveaffald og alt grønt fra køkkenet (også gerne kaffefiltre)
  2) Den skal holdes fugtig (ikke våd)
  3) Den må ikke blive for varm, som f.eks. hvis du kommer for meget græs i, for så dør kompostormene. Hvis du oplever at temperaturen bliver meget høj (så varm at du næsten ikke kan røre ved den, så kan du køle den ned med koldt vand. En masse koldt vand. Og så lufte den med en greb.

  Spørg andre havefolk om de har nogen kompostorm du kan få en lille portion af, det vil de fleste gerne give dig hvis de har kompostorm.

  Held og lykke med projektet :o)

  1. Nej det er jeg klar over. Min i min “verden” er de så kompost orme nu fordi de er blevet flyttet til kompostbeholderen. Men ja under alle omstændigheder er det orme og de skulle også kunne bruges i kompostbeholderen ud fra hvad jeg har læst mig til.

   Jeg har læst op omkring hvordan man får en komposteholder til at fungere, og jeg fodre den også hver dag med grønt fra køkken, kaffefiltre mv.

   Jeg er medlem af op til flere have grupper på facebook, så jeg lære nok hen af vejen.

   Men tak for de gode råd.

   Mvh. Christina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.