Haven

Lidt fra haven

Lidt fra haven

Jeg har været en tur i haven i dag, vejret var faktisk ret godt og rimelig lunt i det når bare man bevægede sig. Jeg havde sovet skidt i nat, lå og læste til kl. 4 i nat og kunne derefter ikke sove så jeg fik lige 2 timer i eftermiddags da jeg simpelthen ikke kunne hænge sammen.

Så det blev først ved 16 tiden jeg gik i haven en tur. Der er en masse “rod” i haven i form at mindre grene, mos bunker, og andet der skal væk som ligger og flyder i bedene og blandt træerne. Men jeg skal have fat i min far og få ham til at komme med en trailer og få det læsset i, så jeg kan få det kørt væk.

Kompostbeholderen

Men nede i bunden af haven står kompostbeholderen, jeg har aldrig prøvet og bruge en kompostbeholder før så det skal jo lige læres hvordan man får liv i sådan en fætter. Jeg begik den fejl sidste sommer og putte vores afklippede plænegræs ( med meget mos) beholderen og det kompostere ikke særlig godt ( noget garvede folk nok vil sige er logisk, men altså ikke for mig). Dette har jeg så nu været ved at skovle ud, og det nederste i beholderen er faktisk blevet til kompost, så nu gravede jeg græs/mos ud og håber det bliver bedre. Jeg skal dog have nogle orm i den, for tror ikke der er ret mange. Men i min oprydning i buskaset dernede fandt jeg da en 10 orme og de røg i beholderen sammen med lidt jord, så kan jeg håbe de har lyst til at bo og arbejde i den.

Jeg har allerede kigget på ormeposten.dk meeen synes prisen er lidt hamper for nogle orme, men det kan da godt være jeg vælger og betale prisen for at få ordentlig gang i kompostbeholderen.

Fascinerende dyreliv

I min roden i jorden mv. faldt jeg over disse 2 sneglehuse, eller rettere der var masser af de små almindelige, men det store til venstre var nok omkring 3-4 cm i diameter, det synes altså er ret vildt og meget fascinerende.
Lidt fra haven - Store og små snegle

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *