Haven

Både gode og onde blomster

Alle med en have kender det sikkert, der er de gode planter som man nyder og tænker ej hvor flotte og så er der det man kalder ukrudt og forbander langt væk. Jeg er generelt set fan af ret meget ukrudt da jeg har marsvin og kanin og de æder ret meget af ukrudtet. Men der findes også ukrudt som bedstemt ikke er godt hvilket det ikke er når det er giftigt for dyrene.

Både gode og onde blomster Vorterod

Både gode og onde blomster

Haven er fyldt med vorterod som desværre er giftigt for marsvin og kaniner så snart de har blomstret hvilke vil sige lige omrent nu. Og de er ikke bare i den nederste del af haven, men også på bagsiden af huset hvor det er meningen ude indhegningerne skal være til sommer. Og de er ikke bare i bed mv. de er også i græsplænen, så nu skal jeg i gang med at aflive dem hvilket skulle være et værre mas.

Jeg har læst mig til de breder sig når de bare får lov til det, det er så endnu en “gode” ved at overtage en have fra en tidligere lejer som ikke gjorde noget ved haven. Men ok så tager jeg da den kamp op også. Jeg er kommet muldvarpen i græsplænen til livs, jeg kom jordbierne til livs i græsplænen også og myrene som sikkert kommer i sommer igen dem kan jeg da også komme af med, så skulle sådan en omgang vorterod ved ikke være anderledes.

Men nu er alt i haven jo trods alt heller ikke ukrudt eller grimt, heldigvis.

Både gode og onde blomster Smukke tulipaner

I vores stokrose bed på forsiden af huset er denne lille finde “buket” med tulipaner skudt op og er i gang med at blomstre. De er rigtig fine og gør bedet ikke syner så grønt og bart nu hvor stokroserne jo kun er grønne. Min plan er der med tiden skal plantes nogle flere forårs blomster i bedet med stokroserne så det ser mindre bart ud om foråret, jeg skal ud med plante skovlen og har flyttet nogle af vintergækkerne fra græsplænen og over i bedet. Ligesom jeg har et par krokus’er der skal flyttes.

Jeg afventer også at mine mini tulipaner der står i græsplænen på bagsiden kommer helt op og blomstre før jeg kan flytte den til bedet også, men de er knapt så langt fremme som dem her så det må vente lidt endnu.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *