Haven

Introduktion til have kategorien

Jeg har valgt at oprette en have kategori på bloggen her, da der nok vil komme en del indlæg om haven. Derudover tænker jeg at måske andre der er helt grønne i det med have kan finde noget brugbart ud fra de erfaringer jeg kommer til at gøre mig. Synes det er svært at finde noget rigtig godt begynder hjælp på nettet.

Jeg har aldrig haft en have før, så det er nyt og spændende. Jeg har boet i byen i 11 år i lejlighed men er vokset op på landet.

Så det kribler i fingerne på mig for at komme ud i haven og sætte skik på den.

Vi (min søster og jeg overtog bondehuset (som vi kalder det) 1/7-15 og haven bære præg af at den ikke er blevet passet men at tidligere lejer kun har slået græsplænen (hvis man da kan kalde det en grænsplæne).

Sidse år da vi overtog haven var de jo allerede sommer og haveredskabs samlingen lille og pengene små så vi gjorde ikke det store ved haven ud over at slå plænen.

Hen af sensommeren/efteråret valgte jeg at beskære vores meget vildt voksende snebærsbuske da de simpelthen var ude af kontrol.

Og så beskar jeg stokroserne på forsiden af huset. De havde fået lov til at gro vildt og have mest sat blomster oppe ved taget og ikke på vej op af huset. Det var lidt en skam for de var så tunge i toppen så regn og vind gjorde de væltede selvom de var bundet til huset.

Så nu hvor foråret står for døren skal jeg rigtig i gang med haven og jeg glæder mig. Jeg har ikke det store plante kendskab udover til ukrudt og har ikke det store kendskab til blomster og urtehave planter. Men jeg satser på jeg kan lære det hen af vejen, og så må jeg spørge i have grupperne på facebook med det jeg ikke ved noget om.

-Christina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *