Hverdagen

Tid til en update

Ja så er det vist ved at være tid til en update her fra Bondehuset i Kousted.

Der er for så vidt ikke sket så meget siden sidst og dog. Der sker jo noget hver dag, og i en eller anden målestok er det jo alt sammen noget der betyder noget.

Jeg har fået sat gang i projekt have. Jeg er gået i gang med det største projekt/arbejde i haven, nemlig græsplænen.

Hele græsplænen på bagsiden af huset og neden for huset er mere mos end græs. Den nederste del af plænen skyldes der er meget skygge og i vinter har der stået vand der nede.

Men græsplænen på bagsiden var slet ikke så slem med mos i sommers selvom der var godt med mos.

Jeg har så været i jem&fix og køb Jernvitol til at dræbe mosset med, og så er planen jeg skal have revet en del af mosset af plænen. Samtidigt har jeg købt kalk og gødning til græsplænen også og har fået nogle græsfrø af min far til at efter så med. Derudover har jeg købt mig en rive (og jeg har fået et hakkejern og en kultivator i gaven, mere om det længere nede)

12525168_10209262599711308_6943690439741142473_o

Udover græsplænen har jeg så småt været i gang andre steder i haven. Vi har et bed langs huset med de flotteste stokroser i, de er så charmerende når det er sommer og passer så godt til huset.

Sidste år blev de ramt af rust og det smitter fra plante til plante. Så jeg skyndte mig og få fjernet de døde planter og blade så de ikke skal få rust i år igen.

12376674_10209338007716461_4419568512671925160_n

Og som man kan se blev det faktisk ret godt efter 4 timer i haven. Jeg fik også med spaden afgrænset bedet så jeg kunne bremse græsplænen i at gro ind i bedet.

I selve græsplænen primært for på huset vokser der krokus og vintergækker op, plus en anden forårsblomst som jeg venter på blomstre. Planen er at forårs blomsterne skal graves op, i hvertfald nogle af klaserne og så skal de sættes over i bedet foran huset som pt. er ret bart fordi stokroserne jo ikke er i gang endnu.

10421374_10209278162580370_277819755677724626_n 12828287_10209243974645693_8511324903038558694_o

Herover ses en af krokuserne og så en stor klase vintergækker der vokser i bedet under vores badeværelsesvindue.

Det er lidt forunderligt at gå i haven, vi overtog jo huset 1/7 sidste år så det er første gang vi oplever et forår i huset og haven, så vi aner ikke hvad der kommer op, og hvor det kommer op. Det er så spændende at går en tur rundt i haven hver dag og se om der er kommet noget nyt op og eventuelt hvad.

Det spændende kommer sandsyndligvis til at forsætte frem til sommeren så har vi haft huset i 1 år og ved derefter nogenlunde hvad der kommer op.

Som den opmærksomme læser jo nok kan gætte allerede nu så er jeg blevet ret have fascineret, eller fikseret om man vil. Så i den kommende tid vil der helt sikkert kommer flere have indlæg og måske jeg opretter en kategori til tip og trick eller bare om hvordan jeg har gjort tingene.

Men haven er jo ikke alt.. selvom den er spændende og dykke ned i.

Jeg fyldte jo år igår d. 29/3 og i den anledning havde jeg inviteret mine forældre og mormor til kaffe med hjemmelavet lagkage, hjemmebagte boller og hjemmebagekagemand (dame), bagt af min dejlige lillesøster.

Så familien var her i søndags og fik kaffe mv. En rigtig hyggelig eftermiddag som altid når vi 5 er samlet.

Dagen før, lørdag var far, søster og jeg ude og handle på den ugentlige handle tur og i den forbindelse fik jeg min fødselsdagsgave fra mor og far. Jeg bestemte den selv, og valgte et hakkejern og en kultivator fra haraldnyborg.

Det var lige det jeg havde brug for til haven her og nu så det var en dejlig gave. Af mormor fik jeg en ny postkasse, vores fik nogle skader til nytår da folkene herude på landet er nogle banditter (ihvertfald når man er ny i byen)

Min søster gav mig en stor flot vindmølle i træ til haven. Den er virkelig flot, og utrolig godt lavet. Jeg glæder mig rigtig meget til den skal ud i haven og stå. Vindmøllen er ikke behandlet med træbeskyttelse og da der er meget ubehandlet træ så vil jeg gerne lige give den træbeskyttelse inden de kommer ud i haven og stå i vind og vejr.

2016-03-30 23.45.10

Det er svært at fange de flotte detaljer på billedet så man kan se hvor flot den er. Billedet yder den ikke retfærdighed.

Igår på min fødselsdag så måtte jeg tidligt op og til dyrlægen med et af mine marsvin, som betød rigtig meget for mig. Desværre fik jeg besked fra dyrlægen 1½ time efter jeg havde afleveret ham at han var død. Da jeg kom hjem 1½ time senere stod der en flot buket uden for døren til bondehuset. Buketten var fra min søster.

2016-03-30 23.05.49

Se hvor smuk den er. Billedet er dog vist lidt rystet, det beklager jeg. Men buketten er utrolig flot.

-Christina

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *