Hverdagen

Hjemmegående husalf

Ja jeg er blevet til en hjemmegående husalf. Jeg holder hus, og klare de daglige opgaver herhjemme pt. Søster er nemlig kommet i løntilskud og er derfor væk fra tidlig morgen til kl. 16. Så i øjeblikket er det mig der vasker tøj, vasker op, støvsuger, vasker gulv og det meste andet husarbejde og så skiftes vi forsat til at lave aftensmad.

Det er også mig der handler ind med far hver uge pt.

Det er nu ganske ok, selvom det er lidt af en omvæltning fra de første 5-6 måneder vi har boet her. Der er ret stille i løbet af dagen når der ikke er nogen at snakke med. Men alligevel går tiden jo hurtigt når der er ting der skal laves.

Jeg har nydt de mange dage med sne og kulde, jeg elsker sne og det er virkelig lækkert og bo på lande når der er sne. I byen blev den hvide sne super hurtigt forvandet til en omgang brun sæbe sjap fordi mange mennesker og biler færdes i sneen, herude på landet har sneen lagt hvid og flot i flere dage kun med spor af byens katte, fugle og andre dyr. Selvfølgelig har vejene været ryddet for sne og saltet men markerne, haven og resten af grunde har lagt fin hvid og være så idyllisk som man ser på den gamle danske film.

Det har været utrolig dejligt allerede den første vinter i vores lille hyggelige bondehus at opleve det hele hvidt. Hvad mere kan man ønske sig af sin første vinter i bondehuset.

Men nu er sneen smeltet og alt er igen brun og grønt. Jeg glæder mig også til foråret kommer og jeg kan påbegynde havearbejdet. Vi overtog jo huset 1/7 hvilket var midt på sommeren så det har været begrænset hvad vi har kunnet stille op med haven og ændre.

Jeg har planer om at igen at forsøge og komme af med muldvarpen eller mosegrisen der ødelægger græsplænen og så forsøge og komme noget af mosset til livs i plænen også.

Derudover er planen at så nogle blomster nogle forskellige steder og forsøge og gøre haven mere hyggelig, samt mere velholdt. Jeg fik trimmet en del af havens buske ned i sommers da de havde bredt sig helt uhyr meget, og jeg mangler at save et par enkelte træer ned som er gået ud.

Der skal såes lidt pilehæk langs haven op i mod vores udlejer’s mor’s urtehave da hun om sommeren bruger meget tid i urtehaven, og der er bart lige ned til vores have så hun kan se ind. Vi vil gerne kunne være i haven uden hun kan se alt, hun er en ældre dame som er nysgerrig og som ofte også kommer og vil snakke hvis hun opdager os. Vi vil gene kunne være lidt i fred i vores have.

Derudover skal bedet med vores stokroser foran huset have fjernet græs og ukrudt da det er vokset ind i bedet. Så det er bare og komme i gang med at afgrænse græsplænen når foråret kommer.

Far har lovet og komme forbi og sprøjte indkørslen for ukrudt da det er umuligt at holde den fri af ukrudt.

Så der bliver nok at tage fat på når foråret melder sig, og jeg glæder mig rigtig meget både til foråret og jeg kan komme i haven, men ikke mindst til sommeren hvor vejret skal nydes i haven. Jeg håber på en dejlig solrig sommer.

Som jeg skrev i mit forrige indlæg så ville jeg have min hunkat Mulle steriliseret, det gik rigtig godt, og hun blev fikset i tirsdags og klarede det hele så fint. Hun er færdig med smertestillende men skal forsat være på antibiotika 5 dage. Hun havde en bandbetændelse i livmoren, og derfor blev det lidt mere kompliceret indgreb ligesom det kostede 1000kr. ekstra.

Men jeg er ikke i tvivl om det er penge givet godt ud, selvom det var dyrt. Jeg er super glad for jeg gjorde det da det viste sig livmoren var meget stor hvilket den ikke skulle være og den kunne være sprunget herhjemme og så havde jeg mistet hende. Den sprang under operationen men der kunne de klare det.

Hun er stort set sig selv igen, lidt mere afslappet og 99,99% renlig så det er dejligt. Man kan ligefrem se på hende at hormonerne forlader hendes krop, det er så lækkert. Jeg skulle have sparet op og have valgt at gøre det for længe siden.

Men nu er det gjort, og jeg er glad for det. Og er helt sikker på det var det rigtige.

Nå jeg vil slutte af, gå ud og finde tandbørsten og så under dynen. Imorgen står den på rengøring ved marsvinene og så har jeg et par familier der kommer og skal vælge deres nye familiemedlemmere ( et hold marsvin til hver).

Christina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *