Hverdagen

Pølsehorn og egern…

I dag har jeg bagt pølsehorn, noget jeg har gjort mange gange før. Og før hen ofte, men både mens jeg har boet i lejlighed (med et meget lille køkkenbord) og efterfølgende har jeg ikke bagt så meget. Nok også fordi jeg har en søster der er så god til at bage og ofte gør det.

Opskrift ( fra kogebogen: God Mad Let at lave)

Pølsehorn ( 16 små eller 8 store)

25 gram gær

1 dl lunkent vand

50 gram smør

1 dl yoghurt eller andet syrnet mælke produkt (jeg brugte skyr)

1 tsk. salt

1 æg

ca. 450 gram mel

Fyld:

8 pølser

Sennep, remoulade eller ketchup.

Pensling Mælk eller sammenpisket æg.

Smuldre gæren og rør det ud i lunkt vand. Smelt smørre og bland det med yoghurten og rør det i gæren.

Tilsat salt, æg og mel og ælt dejen godt igennem. Stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 30 minutter.

Slå dejen ned og del den i 2 kugler. Rul hver kugle til en cirkel og del hver cirkel i 4-8 trekanter. Smør hver trekant med remoulade eller sennep eller ketchup og læg en pølse i og rul den fra den brede ende til den smalle.

Stil dem på pladen beklædt med bagepapir med spidsen nedad, og lad dem efterhæve i 10 minutter. Pensel med mælk eller æg og bag dem på 200 grader i ca. 20. minutter.

God appeltit. 🙂

Udover at bage pølsehorn i dag har jeg faktisk for første gang i mit liv (tror jeg) set et rigtig egern tæt på. Min søster udbrød tidligere på dagen ej et egern og kom og kig. Men væk var egnet og ingen steder og se. Men et par timer senere var jeg uden for og gik ind og vupti så rendte egernet hen af vores stendige foran huset, det var et utrolig flot men lille egern.

Så nu har vi både frøer, græshopper, guldsmede, pindsvind og egern i vores have udover køerne i baghaven og alle byens katte der kigger forbi.

Jo jo vi er rige på dyreliv herude i Kousted.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *