Hverdagen

Brand i den lille by

Aftnen i aften blev pludselig afbrudt af udrykning og blå blink, der var brand i den lille by. Det er hos vores genbo, det brænder, set fra min vinkel ligger genboen ejendom et godt stykke fra vores hus.

Men man kan nu ikke undgå og tænke stakkels mennesker, at se sit hus bliver ædt af flammerne og måske intet er tilbage. Det må være frygteligt.

I 2008 hvor jeg boede i Randers midtby, der brændte etageejendommen overfor, og det har hjemsøgt mig lige siden. For alle de år jeg har boet i Randers, har det været på 3 sal som lejlighed 6 hen af en svalegang. Det der i sær hjemsøgte mig var at jeg aldrig ville være i stand til at gå alle mine elskede dyr med mig. I princippet skidt med alle de materielle ting (selvom visse ting er uerstattelig) men dyrene.. Bare tanken giver mig stadig den dag i dag myrekryb og jeg kan mærke tårene presse på. Det var det værste og det har givet anledning til mange mareridt og har virkelig hjemsøgt mig.

Nu hvor jeg bor ved jorden, trods det huset er et stråtægshus, så finder jeg det mere sandsynligt det er muligt at redde dyrene. Men det er stadig en ting jeg beder til gud om aldrig skal afprøves.

Men når brand og flammer pludselig kommer så nært som til genboen så sætter det tankerne i gang, og tankerne går først og fremmest til de mennesker som nu måske har mistet alt. Jeg ved godt livet går videre og ting kan erstattes,men det må virkelig være svært alligevel.

Vi sad i sofaen og så tv da der pludselig var blåblink og udrykning, efter vi er flyttet til Kousted er det meget sjældent at opleve det. Det er kun 2. gang siden vi flyttede herude 1/7 at vi har oplevet det.

Og så var det ud og kigge, og så kunne man se røgen over træerne, høre flammerne knitre og høre lyden af tagplader der springer.

Nede på hjørnet ved indkørslen til ejendommen hvor det brændte var en stor del af byen stimlet sammen og stod og snakkede om hvor forfærdeligt det var mv.  Menneske mængden blev opløst igen men on/off blev dem samlet igen den næste times tid.

Nu er det ved at være 2 timer siden og byen ligger igen mørk hen, flammerne er slukket (ihvertfald de høje og alt ædende), røgen ligger tykt som en hel tåge over byen, og brandbilerne køre til og fra ejendommen efter vand.  Der går nok nogle timer endnu før de er færdige.

Dagen i dag før branden er blevet brugt på at rode med wordpress og med at skifte webhotel’s udbyder. Jeg har haft ved web10 de sidste par år, men der er simpelthen for meget nede tid især på deres sql. Og så er deres supporter ret ubehøvlet og kan ikke indrømme når de laver fejlen.

Så fandt vi en anden udbyder som var billigere, og er ved at flytte alle websiderne over til den udbyder. Vi (min søster og jeg) har en del da vi har vores hobby webdesign firma, nogle marsvine sider samt et par blogs. Og så hoster vi også hjemmesiderne for vores mor og far.

Så en 10 hjemmesider eller noget i den stil skal flyttes. Det tager en del tid og flytte dem og få det op og køre det nye sted. Så det er dagen gået med. Derudover har jeg opdateret lidt hjemmeside da jeg fik et smukt hvirvel kuld i aftes. Så de skulle jo lige have taget billeder og på hjemmesiden samt facebook.

Nu er jeg ved at være træt og har fået hovedpine så jeg vil lige så stille lukke ned her og smutte under dynen.

Christina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *