Hverdagen

Når regnen regner..

oppe på taget…. (som Bamse synger)…

Her i Kousted har det regnet stor set siden jeg stod op og til nu hvor jeg lige om snart går i seng. Det er da utroligt det kan blive ved med at regne… At der kan være så meget regn foroven er da utroligt.

Når det regner så meget så kan man godt mærke at temperaturen uden for at lavere end inden for, ruderne i stuen dugger og det vare ikke længe før der skal tændes for radiatorene i stuen. Som en start er vores glas ruder indvendig trukket for så de virker som en slags termoruder (ja der er jo ikke termoruder i sådan en dejligt gammelt bondehus), så dugger de ikke helt så meget og det holder lidt på varmen.

Mandag er vi jo nok nød til at få købt noget mere olie, vi skal bare lige have styr på om vi kan bestille 700L på olie kontoen eller om vi ikke har indbetalt nok. For har vi ikke indbetalt nok så køber vi 100L et andet sted så kan vi da klare os lidt tid igen. Det er lidt det her opstarts face med at komme fra fjernvarme og til oliefyr. Det kræver lige nogle opstarts penge og få indbetalt på olie kontoen osv.

I dag gjorde vi rent i bondehuset. Huset blev støvsuget og fik vasket gulv over hele linien. Og så fik vinduskarmene lige en tur med en våd klud.

Søster har bagt hele dagen i dag, boller, kanelsnegle og så bananmuffins. Vi får nemlig gæster imorgen, og for en gangs skyld er det ikke folk der kommer i forbindelse med marsvin eller foder. Det er nemlig vores “indflytter gilde” far, mor og mormor er inviteret herud til kaffe.

Mormor har kort været inde og se huset hurtigt i Juli hvor far hentede hende og vi skulle videre ud til mor/far sammen med mormor. Far har jo så været her en del gange, men ikke som sådan opholdt sig i huset. Og mor har kun set det ved hende og far er kørt fordi en enkelt gang inden vi flyttede ind.

Men nu har hun fået en manuel kørestol og hende og far kan få hende fra den elektriske kørestol over i bilen og fra bilen over i den manuelle kørestol så nu er det muligt at få hende med ud nogen steder. Så det skal da prøves for første gang for alvor imorgen.

Det skal nok blive hyggeligt, glæder mig til vi for første gang (hvis man ser bort fra bedstefars begravelse) for alvor kan være sammen uden det skal være hjemme hos mor/far fordi mor ikke kan komme ud af huset. Det har jo i lidt over 1 år været hos mor/far hver gang vi har været sammen alle 4 fordi mor ikke kunne komme ud af huset og eventuelt ind i lejlighederne osv. så det er dejligt at vi er nået dertil hvor hun kan komme til os.

Og så er det da bare dejligt at kunne vise huset frem, et hjem som godt kan være stolt af at bo i, modsat vores tidligere lejligheder.

Christina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *