Hverdagen

Opsamling på de sidste 6 måneder

De sidste 6 måneder har været en blanding af kamp, stædighed, nedtur, et stort rod, og kampløb mod tiden.

Den 26 Januar 2015 modtog jeg et anbefalet brev fra min udlejers advokat. I brevet stod der han havde fundet frem til jeg havde opdræt af marsvin i min bolig og i bund og grund var beskeden i brevet at jeg havde 8 dage til at fjerne dem, ellers ville mit lejemål blive ophævet. Begrundelsen var egentligt bare at jeg benyttede min lejlighed til andet end beboelse.

Jeg kontaktede LLO for hjælp, men de var ikke til nogen hjælp jeg blev mødt af buh og bæ.. og blev mødt med at de egentligt ikke gad tage sagen for jeg ville sikkert tabe. Inden da havde jeg været nede hos Randers lejerforening og hørt dem ad. Og der var tonen en anden og de ville gerne starte en sag op op hjælpe. De kunne naturligvis ikke love jeg ville vinde, men de mente dog jeg stod rimeligt eftersom min udlejer godt var klar over jeg holdt marsvin, og havde vidst det i 11 år i følge et brev han sendte mig allerede det første år jeg boede her.

Der blev skrevet frem og tilbage fra min udlejers advokat og til mig og fra mig med hjælp fra Randers lejerforening til min udlejers advokat.

Sidst i februar 2015 valgte min udlejer og hans advokat og indgive sagen til fogedretten. Jeg var i fogedretten i midten af April, og fik afgørelsen i Maj. Afgørelsen i fogedretten faldt ud til min udlejers fordel.

Da jeg modtog afgørelsen og læse den igennem, bar afgørelsen præg af at dommeren ikke havde begreb skabt om hvad omfanget var eller hvordan man kunne bo med en del marsvin i en lejlighed. Det skal siges at antallet af mine marsvin aldrig kom frem i fogedretten da der aldrig blev spurgt til det. Der blev udelukkende snakkedet om bur antal fordi udlejeren og hans advokat havde et billede fra min hjemmeside med mine 2 store skabsbure stående i stuen. Så de gik automatisk ud fra 20 bure.

Dommeren kom frem til at mit opdræt med 20 bure var det primære i min lejlighed til trods for det fylder omkring 0,7% af det samlede antal kvm.

Mens alt det stod på ledte jeg efter nyt sted at bo i tilfælde at jeg ville tabe sagen. Jeg meldte mig ind i Randersbolig.dk men der var lange udsigter til et hus da jeg ikke ønskede en lejlighed igen eller rækkehus pga. af naboer.

Jeg er nemlig til den dag i dag overbevist om det er min nabo på den ene side som har givet hjemmeside adressen mv. til mit opdræt til min udlejer fordi vi har haft et par sammenstød i det 1 hun har boet her. Hun flyttede ind i februar 2014 og er en ung pige på 19 eller noget i den stil og kæresten er lidt ældre. De tager ingen hensyn larmer, deres fulde venner ødelægger bla. mine ting som står uden for min dør mv.

Så derfor fremad ville jeg ikke i en lejlighed med naboer lige på den anden side af væggen, både pga. sådan nogle ofte ikke tager hensyn men lige så meget for der ikke skulle være nogen til at få ondt i røven over dyrene og sladre. Man finder den dag i dag næppe nogen som vil acceptere 50 marsvin eller mere i en udlejnings bygning ( hvad end det er hus eller lejlighed).

Heldigvis for mig (og min søster, som flytter med) fik mine forældre forskud på erstatningen fra deres bilulykke i Juli sidste år, og det var derfor muligt for dem at låne os til et indskud så det ikke behøvede at være almen bolig. ( det skulle være almen for at kunne få et kommune garanteret lån da ingen af os kan få et i banken)

Vi fandt via boligporten.dk et smuk rødt stråtægehus i Kousted 10 km nord for Randers. Det har dejlig have med, og det ligger i en lille rolig by. Der er ingen naboer lige op af huset, og der er ingen til at få ondt i røven over noget. Der er kreaturer bag haven, træer, græs og ja fred og ro.

Vi var ude og se huset i starten af Maj og fik lov til at leje det. Så det har været på plads siden starten af maj.

Efterfølgende var jeg nød til at kære afgørelsen fra fogedretten til vestre landsret for at købe mig tid da vi først overtager huset d. 28/6-15.

Jeg har her i ugens løb fået afgørelsen fra vestre landsret som gav fogedretten ret igen. Så det fik jeg ikke noget ud af.

Så nu afventer jeg på hvordan fogedretten vil lave udsættelsen af mig. Min udlejers advokat har nemlig bedt dem sætte mig ud.

Forhåbentligt så giver de mig til og med d. 30/6 da flyttefirmaet er booket d. 30/6 kl. 8 til at flytte mine møbler.

Så jeg har pludselig fået travlt med at pakke endnu mere, og så med at få gjort rent og malet da dette nu skal være gjort hurtigst muligt.

Der er i dag 8 dage til vi overtager huset og jeg glæder mig usigeligt meget. At komme væk fra alt det her. Alt det bøvl og slåskamp, og komme væk fra en utrolig fugtigt og uden tvivl sundhedsskadelig lejlighed med skimmelsvamp og fugt.

Jeg glæder mig til at komme på landet, bo i jordhøjde, at kunne gå i haven, plukke grønt fra naturen til dyrene, få fred og ro.

Og sidst men ikke mindst jeg glæder mig til der falder ro på igen.

Men problemerne er ikke ovre endnu, det ville ikke undre mig om vi skal slås om hvorvidt min lejlighed kan udlejes igen med det samme. Altså med andre ord om han vil forsøge og plukke mig for alle de penge han finder muligt. Det skulle ikke undre mig, men så tager vi da også den kamp. For jeg finder mig ikke i hans urimeligheder det kan jeg godt love ham.

Det var lidt herfra….

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.