Hverdagen

Lykken er…. at bo på landet

Knap en måneds tid er gået, og 3 dages tid har jeg boet på landet i 1 måned. Selvom flytningen var en hård omgang (som forventet) er det nu lykken at være flyttet.

D. 28/6 flyttede vi min seng, det nødvendige, mit køkken, madvare samt marsvinene, kattene og kaninen ud til huset, Vi flyttede også de fleste af mine flyttekasser og hjørne sofaen som stod hos mine forældre, og så flyttede vi søsters kanin, hendes seng, køkken, madvare og det mest nødvendige ud i huset. Og så flyttede vi mine skabsbure til marsvinene herud.

Tidsplanen holdt dog slet ikke for skabsburene var meget sværre at skille ad end forventet. Så da vi ankom til huset med skabsburene som var i sidste læs var kl. ca. 1 om natten. Skabene ventede til dagen efter med at blive savnet ned og samlet.

Dagen efter mandag savede vi skabe ned ( fordi huset er gammelt med lav til lovet så en etage på skabsburene måtte saves af) og samle dem. Igen holdt tidsplanen slet ikke fordi skabene også var meget sværre at samle igen.

Derudover flyttede vi så søsters marsvin herud, og lidt ting fra lejligheden. Hendes skabsbure kunne vi dog ikke må at skille ad så dyrene overnattede i transportkasserne.

Tirsdag skulle flyttefirmaet være i min lejlighed til kl. 8 men da klokken var 9 og vi ikke havde set dem, ringede vi til dem. De havde ikke sat flytningen i kalenderen så de havde glemt det. De kom først i gang kl. 12 ca. efter de havde fundet et par mænd der kunne flytte.

De endte med at de tog det i 2 læs og de kørte fra huset sidste gang kl. 18 om tirsdagen.

Onsdag var vi inde og hente søsters skabsbure og fik dem savet ned. Derudover var vi inde og gøre min lejlighed ren og male det sidste.

Det tog fra kl. 13 ca. til kl. 19 før vi blev færdige. Og så var vi nede og aflevere nøglerne til udlejeren af lejligheden. Det skulle klare onsdag da fogderetten ville stå ved døren kl. 9.30 om torsdagen hvis ikke det var klaret.

Fredag tror jeg det var, fik vi samlet søsters skabsbure og dyrene kom på plads.

Og nogle dage derefter begyndte udpakningen.

Jeg tror aldrig nogen sinde jeg har været så øv i fødderne, jeg kunne vitterlig knapt nok gå når dagen var omme, og de var virkelig hævet. Og aldrig har jeg nogen sinde været så fuld af blå mærker, det så skrækkelig ud.

Onsdagen efter jeg havde afleveret nøgler var søster og jeg inde og afholde udflytter syn i min lejlighed, og som forudset krydsede udlejers datter (som arbejder for ham) af i en masse de ville have klaret på min regning, bl.a. vil de have afhøvlet gulvenen på min regning, til trods for jeg har haft gulvtæppe på over det hele i 11 år. Men som jeg sagde til hende det kommer vi til at slås om.

Så jeg går og afventer der kommer noget fra min tidligere udlejer. Og så må jeg tage det derfra.

Alt i mens er det skønt og bo på landet, også selvom man sjældent sidder stille ret længe. Der er altid noget at lave og noget man lige skal have gjort, men det er ikke så tosset endda.

Vi er blevet taget rigtig godt imod her i byen og alle hilser og er flinke. Vi nyder at være kommet ned i jordhøjde og bo, ikke noget med at bære marsvine affald ned, eller nye forsyninger op. Når der gøres rent ved dyrene kommer det bare ud i værkstedet og stå til dagen efter og når der kommer nye forsyninger kommer de også derud.

Vi handler en gang om ugen når far kommer efter affald fra dyrene så køre vi til Randers og handler og henter gulerødder til dyrene mv. og så får han affaldet fra dyrene med hjem.

Vi laver madplan for en uge af gangen, og hold da helt kæft hvor spare vi mange penge på at gøre det.

Det er helt vildt, pt. har jeg omkring 2000kr. på kontoen og jeg får penge igen om lige knap 1 uge. Det er sgu første gang i flere år det er sket. Vi handler for omkring 600-1000kr. om ugen. Det er vildt.

Udover at søster og jeg nyder livet på landet så tror jeg også dyrene gør. De får hver dag (hvis ikke det regner) græs fra en mark overfor vores hus, og masser af gulerødder og forleden dag beskar jeg et lindetræ som dyrene også fik af.

Kaninerne går også masser af grene og nyder at gå i kanin gården sammen, de er nemlig bondet nu og kan gå sammen. De hygger sig så meget.

Kattene hygger sig også. De nyder begge 2 at de nu har min søster her også hele tiden. Og som ekstra bonus er Mulle blevet 100 % renlig bare ved at flytte. Det er bare så dejligt.

Og alle som kommer og besøger os i den ene eller anden forbindelse siger det er et skønt sted vi har og de er misundelige. Det er så dejligt endelig at have et smukt hjem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *