Hverdagen

Et spørgsmål om opdragelse og pli

Nogle gange undres man ( eller jeg undres i hvertfald) over hvordan folk har mangel på pli og en efter min mening syg trang til at lade andre vide hvad de nu synes om et andet menneske.

Jeg tænker hvorfor skal mennesker som man passerer på gaden gøre sig til herre og dømme et andet menneske. Jeg mener… Hvis jeg går på gade og passere en person jeg aldrig i mit liv har set eller snakket med før, hvorfor har det menneske så behov/brug for at fortælle mig at h*n synes jeg måske er grim eller noget helt andet ?

Er det en eller anden form for vedkommende har brug for at styrke sit selvværd og derfor har brug for at tale grimt om/til et andet menneske ?

Lige så vel som når man til et eller andet arrangementer møder et nyt menneske ganske kort og lige veksler 2 ord med så har den person automatisk ret til at rådgive og vejlede om hvorvidt den person nu lige synes man egentligt er for tyk og man bør spise grønsager.

Jeg tænker bare hvordan fanden ( ja undskyld mit sprog) en fremmede person vide noget om et andet menneskes liv når vedkommende kun lige har mødt den person? Personen kan jo ikke vide om man lever af grønsager, men har en stofskifte sygdom eller har en eller anden sygdom som gør det ikke bare er lige så.

Og hvem pokker har egentligt givet det fremmede mennesker lov til at gøre sig til herre om man egentligt er for tyk eller for grim ? Der er mig bekendt forsat ikke en lov om hvor tyk eller tynd man må være, eller hvor grim man max må være.

Jeg er vokset op med pli og respekt over for andre mennesker. Man behøver ikke fortælle alle mennesker hvad man tænker om dem. Og man bliver ikke større af at mobbe andre eller pege fingere og gøre sig til herre over andre mennesker.

Behandel dog folk som du selv vil behandles. Tror man virkelig selv man ville synes det var sjovt at der kommer en vildt fremmede og fortæller dig at h*n synes du er tyk eller grim. Eller at em fremmede fortæller dig at h*n synes du skal leve af grønsager, helt uden at kende dig ?

Helt ærligt, ha dog pli overfor andre mennesker. Og når du så tydeligt kan se du har såret den anden person, så sig dog i det mindste undskyld.

Selv tykke mennesker har følelser, og et hårdt ydre er ofte den letteste måde at beskytte sig selv på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *