Hverdagen

Det hele er noget rodet…

Puha.. de sidste par dage har været nogle hårde nogen.

Mine forældre kørte galt i lørdags med bilen og campingvognen. Min far og vores familie hund var ok. Min mor derimod gik det rigtig skidt.

Hun havde brud på nakkerygsøjlen eller hvad det hedder oppe i nakken. Beskeden lørdag til midnat var at hun kunne risikere at være lam fra nakken og ned. Det var en meget hård besked at modtage. Vi havde nogle timer i forvejen fået at vide at de umiddelbart på sygehuset ikke mente hun havde brækket noget men lige ville scanne hende for en sikkerhedskyld.

Og godt det gjorde det….

Hun lå i stræk fra lørdag til søndag for at gøre plads til rygmarven som ( af hvad jeg tænker det hedder på godt dansk) var hævet. Søndag eftermiddag blev hun operet og kom ud fra operation ved 16.30 tiden hun blev op opvågningen til dagen efter da det var en meget stor operation.

Søndag brugte søster og jeg sammen med far, han havde været i Randers for at give mormor beskeden om mor da vi ikke ønskede at give den pr. telefon.

Derefter kørte vi med far hjem da vi forventede at vi ville til Aalborg og besøge mor søndag aften. Men da hun skulle blive på opvågningen til mindst 23.30 blev det ikke til noget.

Men vi brugte søndagen på at være sammen med far, og var oppe på ulykke stedet og samle glasskår op fra bilen. Bilen og campingvognen var endt på en mark hvor der var græs og formentligt skulle gå kreature. Så vi valgte og samle skår op. Vi sad 2 timer 3 mennesker på vores røv i en græs mark og samlede skår op.

Jeg tror det var godt for os alle for det fik da tankerne væk fra at vi intet viste om hvordan mor havde det…..

Vi fik også tømt det af værdi ud af campingvognen så der ikke var nogle som kunne komme forbi og stjæle det fra vognen som holder omme på marken hjemme hos mine forældre.

Og vi fik snakket det hele igennem rigtig mange gange, og jeg tror det hjalp os alle 3 for vi var alle meget chokket over det hele. Ikke mindst far som havde været en del af det.

Mandag blev mor flyttet fra Aalborg sygehus til Århus kommune hospital da det er der genoptræningen for den slags skader sker for hele Jylland.

Vi fik besked mandag formiddag om det var gået godt med operationen og hun kunne bevæge arme, fingerne og tæerne.

Far, søster og jeg besøgte hende mandag aften i Århus og hun var ved godt mod og glade for at se os.

Det var svært at vide hvad vi skulle forvente os, men hun var klar i hovedet og ved godt mod. Hun havde plaster på halsen for på og bag på halsen da de havde operet hende fra begge sider.

Hun var koblet til ilt og blodtryks måler og sådan. Men ikke vildt og voldsomt.

Hun kunne bevæge benene, tæerne, armene og fingerne. Hendes kordination med fingerne/armene var ikke 100 % hun fik bla. givet sig selv en kæve rasler.. Men hvad pokker hun var også ret doped.

Det var rigtig dejligt at se hende og se ved egne øjne hvordan hun havde det især når man har gået og forestillet sig det værste og man ikke viste om hun ville blive lam fra halsen og ned af eller hvad vi kunne forvente.

Følelserne sidder stadig ret meget uden på tøjet hos mig. Der skal ikke meget til før tårene meget let triller, jeg tror der går lidt tid inden chokket over hvad der kunne være sket og at hun kunne have været lam fortager sig.

Hverdagen har meldt sig og jeg får lavet de ting jeg skal osv. Men følelserne er stadig lidt ala smidt ned i en spand og blandet rundt og ude af kontrol så det er ikke så let at styre tårene. Men det kommer nok i takt med mor kommer mere og mere i bedring og at chokket over det hele her fortager sig.

Alle der kender til det her via min facebook har været utrolig søde og forstående og rigtig mange har spurgt om de kunne hjælpe med noget osv. Det har virkelig været dejligt, men også meget overvældende. Men folk skal have tak for det.

Folk spørger også stadig lidt om vi er ok. Og svaret er ja vi er ok, vi går ikke i stykker. Selvfølgelig er vi mærket stadig i familien, men vi er ok. Og vi skal nok blive hele igen, men det tager lige lidt tid.

Oven i alt det her, så har jeg faktisk fået praktik plads til 4. semester på min uddannelse. Det kom sådan lige ind midt i det hele i alt det her. Men det er dejligt den del endelig er faldet på plads da der snart er start for 4. semester.

Meningen med det lange indlæg her… ja.. egentligt udelukkende for min egen skyld.. Havde brug for at sætte ord på det hele….  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *